„Amintiri din Epoca de Aur”, premieră la Târgu Jiu

Filmul va avea doua parti: in Targu Jiu, prima parte va rula La sfârşitul lunii octombrie va rula la Târgu-Jiu filmul „Amintiri din epoca de aur” de Cristian Mungiu (autorul celebrului „4 luni, 3 saptamini si 2 zile”) şi regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu, Contantin Popescu si Cristian Mungiu. Cele două părţi ale filmului vor rula la Târgu Jiu in perioada 30 octombrie-5 noiembrie, respectiv 27 noiembrie- 3 decembrie, a.c.

amintiri-din-epoca-de-aurAmintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor 80 recuperind umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei.
Cristian Mungiu: „am vrut ca dupa 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, si pina la urmatorul meu film de autor sa ofer publicului roman o comedie iar Amintiri din Epoca de Aur, film episodic si colectiv, imbina punctele de vedere a cinci colegi de generatie carora le-a facut placere sa Recupereze sa Refoloseasca si Reconditioneze amintirile din perioada noptilor pierdute la bairamuri, video si cozi”.
Romania, anii 80: la primaria din sat suna telefonul: un politruc de la centru porneste sa inspecteze traseul vizitei de lucru care urmeaza sa aiba loc in ziua urmatoare si insista ca ordinele sa-i fie respectate intocmai. In Casa Scinteii e fierbere mare: in toate fotografiile oficiale, tovarasul Ceausescu isi scoate palaria in fata domnului Jiscard D’Estaing iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil. Curentul electric nu ajunge la Adincatele dar activistul sosit de la Bucuresti insista ca e o datorie de Partid sa-l aduca la scoala si pe ultimul cioban din virful muntelui caci invatura te fereste de pericole de care nici n-ai aflat. Cu doua saptamini inainte de Craciun, plutonierul de militie Sandu primeste de la cumnatul sau un porc viu si se intreaba cum sa-l taie in toiul noptii fara sa prinda de veste colocatarii din  bloc iar fiul lui, Danut vine cu o propunere: ce-ar fi daca l-ar gaza? La usa Crinei suna Bughi si cere o sticla goala: e tinar, aratos, da video la bairamuri si, de la filmele cu Bonnie si Clyde, Crina incepe sa viseze. Nevasta lui Grigore tine post, iar el, sofer la Avicola, trage de fiecare data la hanul lui Ildiko fara sa-i treaca prin gind ce avere poarta cu el.