Pregătiri pentru „matineu”

Cu doar o etapă înainte de finalul acestui sezon, Pandurii sunt ca şi condamnaţi la retrogradare. Aflaţi cu ambele picioare în liga secundă, cei de la Pandurii nu mai speră într-o salvare de la retrogradare decât printr-un simplu joc de culise, mai exact neacordarea licenţei pentru Liga I a unor alte echipe. Acest lucru este dezvăluit şi de către preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, care îşi face şi planurile pentru… matineu.

Curăţenia din lot anunţată de Condescu la Pandurii ar fi una fără precedent...

Cum situaţia echipei de fotbal gorjene este una destul de disperată în acest moment, preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, pare să se pregătescă într-un fel pentru matineu. Condescu a ţinut să precizeze că nu este nici o tragedie dacă echipa sa retrogradează în Liga a II-a la finalul acestui sezon. „Există şi varianta de a juca sezonul viitor în Liga a II-a şi nu este nici un fel de tragedie dacă vom retrograda. De multe ori este bine să faci un pas înapoi pentru a analiza toate greşelile pe care le-am făcut, să ne reorientăm, să facem o echipă tânără şi de perspectivă şi să avem ca obiectiv revenirea pe prima scenă fotbalistică”, a declarat preşedintele Pandurilor. În acelaşi timp, Condescu susţine totuşi, că Pandurii ar mai avea ceva şanse de a nu juca de la anul la matineu, dar asta numai în cazul în care o altă echipă nu primeşte licenţa pentru ediţia viitoare a Ligii I. „Înainte de ultima etapă şanse de a mai rămâne în prima ligă pe criteriul sportiv sunt foarte puţine. Dar ele există şi nu vom abandona lupta până în ultima clipă. Ceea ce putem spune sigur este că sunt două posibilităţi de a rămâne în prima ligă, prima pe criteriul sportiv şi a doua pe criteriul administrativ. În primul caz ne vom continua activitatea sub o altă formă decât în anii care au trecut. Sunt cinci ani care au trecut şi cred că am învăţat şi noi ceva din acest domeniu. Dar mai există posibilitatea de a rămâne în prima ligă din punct de vedere administrativ. La acest capitol noi ne-am făcut datoria şi am obţinut licenţa pentru a putea evolua şi în sezonul 2010 – 2011 în Liga I”, crede  Marin Condescu.

Doar 4 jucători rămân…

Cum nu exclude de loc posibilitatea ca echipa gorjeană să retrogradeze, preşedintele Pandurilor este deja decis să ia primele măsuri. În cazul în care Pandurii nu vor putea să-şi obţină prezenţa şi la anul în Liga I, Marin Condescu promite epurări masive în lot: „Dacă retrogradăm vom reface o echipă tînără şi de perspectivă. Obiectivul va fi revenirea în primul eşalon. Dacă vom retrograda patru jucători vor fi opriţi în lotul pentru Divizia B, ceilalţi componenţi care nu finalizează contractul vor juca în campionatul judeţean. Mingote, Stanca, Chibulcutean şi Cardoso rămân, ceilalţi vor juca la Pandurii 3 la nivelul judeţului Gorj, unde  antrenor va fi Bobi Staicu. Restul jucătorilor o să joace la judeţ! Le reducem contractele, nu va exista nici un contract de peste 30 de mii de euro. Pentru unii va fi şi mai grav. Acum am văzut jucători care au avut chef să joace. Dacă joacă un an de zile la judeţ o să iasă la pensie de bătrîneţe. Toată grupa 91 şi majoritatea jucătorilor de la Pandurii 2 vor fi preluaţi de echipa care va juca în B. Mingote, Stanca, Chibulcutean şi Cardoso sînt netransferabili, nu vor pleca! Am văzut declaraţiile domnului Păcurar că-şi va valorifica ofertele. Popete se face antrenor. Toţi vor juca la judeţ, nu ştiu în ce ligă, Onoare sau Divizia D”, anunţă Condescu.

Pentru Divizia B trebuie să iei un antrenor care vrea să promoveze. Putem să-i oferim domnului Cârţu posibilitatea să antreneze în Divizia B. El este sub contract cu noi să vadă ce înseamnă să promoveze o echipă, că poate a uitat. Cu nouă etape în urmă, jumătate plus unu credea că Sorin Cârţu era singura soluţie. Nu era o speranţă, era un lucru clar. O retrogradare nu este absolut nimic dramatic. Este o perioadă de reflecţie, de schimbare a echipei. Nu regret atât de mult aducerea lui Ciobotariu, cât că n-am găsit cea mai bună soluţie după plecare lui de la Pandurii.
Marin Condescu, preşedinte Pandurii Tg-Jiu