Partidul Naţional Creştin Democrat a rămas fidel principiilor care îl caracterizează. Pentru acest lucru, noi, cei care conducem activitatea acestui partid la nivelul filialei Gorj, am considerat că sprijinul de care au nevoie cetăţenii trebuie să vină din sânul partidului nostru. Văzând miile de procese care au loc pe rolul instanţelor de pe teritoriul Gorjului, în care sunt antrenaţi oameni simpli, lipsiţi de bani şi de ştiinţa de a-şi apăra drepturile, am hotărât să-i ajutăm. Asta ca să nu cadă pradă acelora care, în toţi aceşti ani, i-au jecmănit. Astfel, la sediul PNŢCD Gorj, prin bunăvoinţa avocaţilor înscrişi în partid, s-a trecut la un sprijin concret al cetăţenilor, chiar dacă nu sunt membri PNŢCD. E vorba de un sprijin juridic în scopul recuperării fie a terenurilor, fie a bunurilor pe care au riscat şi riscă să le piardă.
De asemenea, se va merge până într-acolo, încât aceştia să beneficieze de asistenţă juridică în toate instanţele: Judecătorie, Tribunal, Curtea de Apel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu o taxă minimală, pentru a putea fi acoperite cheltuielile de deplasare. Mai mult, în cazul celor care nu au nici o posibilitate financiară, avocaţii noştri vor căuta soluţii pentru a-i sprijini să-şi găsească dreptatea.
Având în vedere situaţia grea din judeţ şi din ţară, PNŢCD Gorj îşi va face auzită vocea şi în Grupul de Dialog Social, unde este reprezentat de mine, în calitate de preşedinte al organizaţiei şi de prim-vicepreşedintele Dumitru Vlădulescu. Am participat la o primă întrunire şi am atras atenţia că noi nu vom fi prezenţi doar formal, ci vom veni cu lecţia învăţată pentru fiecare tematică ce se va dezbate. Considerăm că, numai în acest mod, toţi cei care sunt puşi să coordoneze activitatea deconcentratelor vor acţiona corespunzător. Vom încerca să impunem ca toate ideile, indiferent din ce parte vin ele, să fie promovate şi aplicate, în vederea unor rezultate optime.
Partidul nostru este într-o perioadă de pregătire continuă a programelor ce vor fi susţinute de fiecare dintre candidaţii de la alegerile locale şi judeţene, programe care să vizeze fiecare localitate în parte, cu caracteristicile ei.
În ceea ce priveşte regionalizarea, PNŢCD, ca un partid care a respectat şi respectă tradiţia, este ancorat în ideea de regionalizare, dar să fie făcută aşa cum scrie la carte. Ea e singura modalitate de a dezrădăcina ciocoii noi şi vechi, care, în toată această perioadă de 20 de ani de zile, au făcut din România paşalâcul lor şi nu cel al turcilor, cum spune istoria acestei ţări. Nu trebuie făcută o regionalizare după ureche. Ea trebuie să ţină cont de capacitatea economică a fiecărui judeţ actual, iar conducerea fiecărei regiuni să se facă cu reprezentanţi din fiecare judeţ, nu proporţional cu populaţia, ci în număr egal de la fiecare judeţ în parte. Cât despre structura de judeţ, aceasta poate să rămână, dar cu anumite condiţii. Numărul angajaţilor să fie redus, să nu mai existe consilieri judeţeni şi preşedinte de consiliu judeţean, iar instituţia să rămână doar un aparat administrativ, cu specialişti de înaltă clasă, care să implementeze la nivel judeţean programele regionale.