Petre Grigoraș: „Gabi Matei trebuie să rămână la noi!”

Loading

Deşi întăririle se lasă aşteptate la Pandurii, „granzii” din Liga I „poftesc” de zor la jucătorii lui Grig. Cel mai concret caz este cel al „internaţionalului” de tineret, Gabi Matei, care este curtat insistent de Steaua, dar şi de alte echipe de top din România.
Fundaşul Gabi Matei (dreapta) a fost până acum cel mai sigur apărator al Pandurilor, în ciuda tinereţii sale.
Fundaşul Gabi Matei (dreapta) a fost până acum cel mai sigur apărator al Pandurilor, în ciuda tinereţii sale.

Evoluţiile constant bune pe care le-a avut fndaşul Gabi Matei pentru Pandurii în acest sezon au atras atenţia mai multor cluburi din Liga I, care se interesează deja de transferul tânărului jucător. Iar una dintre echipele direct interesate de serviciile lui Matei este chiar Steaua. Odată cu intrarea în vacanţa de iarnă şi redeschiderea campaniei de transferări, fotbalistul de 20 de ani a fost pus de Mihai Stoica în fruntea listei de achiziţii pe care i-a înaintat-o lui Gigi Becali. Cu atât mai mult, cu cât, Steaua are nevoie urgent de un om pe postul pe care Matei evoluează, Emeghara având în continuare probleme medicale, iar brazilianul Bonfim nu are momentan nici un fel de concurenţă.

La Steaua e o presiune mult mai mare…
Vestea interesului echipei Steaua pentru Gabi Matei nu l-a luat însă, prin surprindere pe antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş. Comentând despre un eventual transfer al lui Matei în Ghencea, Grig a precizat că tânărul fundaş vrea să rămână la Pandurii până în vară, iar Sreaua sau altă echipă va mai trebui să aştepte cel puţin până în vară. „Ştiu despre interesul roş-albaştrilor pentru Matei. Şi mai ştiu că nu numai Steaua îl vrea, ci şi Vasluiul. E un tânăr foarte bun, de perspectivă. Nu e momentul să spun mai multe despre această afacere. Gabi Matei are calităţi care îl recomandă pe viitor ca un jucător important. El trebuie să rămână la noi să joace meci de meci. La Steaua e o presiune mult mai mare. El ştia de interesul Stelei pentru el, pentru că domnul Stoica l-a sunat. I-ar face mare plăcere să meargă la Steaua, dar nu acum. Vrea să ramână la Târgu Jiu până în vară. Deocamdată este exclus să plece până la vară din cauza situaţiei în care se află clubul în clasament.”, a precizat Grigoraş.
Remarcat şi de Săndoi
Interesul marilor echipe din Liga I pentru Gabi Matei nu este unul deloc întâmplător în acest moment. În ultima sa declaraţie vis-a-vis de componenţa viitoarei sale echipe, selecţionerul naţionalei „mici”, Emil Săndoi, îl includea pe Matei în schema probabilă de la „tineret”, având numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului de la Pandurii. „Matei de la Pandurii este un jucător cu reale perspective şi cred că va ajunge pe viitor la echipa naţională. Matei m-a impresionat în mod special dintre jucătorii convocaţi de la Pandurii şi la ultimul trial pentru că este un jucător de valoare, are calităţi deosebite. Mă voi baza pe el în această campanie care va urma. El şi Râpă vor fi fundaşi laterali pe care voi construi noua echipă, ambii fiind jucători cu calităţi deosebite”, spunea Săndoi. Gabi Matei a sosit în această vară la Pandurii împreună cu restul „contingentului” Internaţional şi s-a făcut extrem de repede remarcat atât în ochii lui Ionuţ Badea, cât şi în cel ai predecesorului acestuia, Petre Grigoraş, care l-au folosit cu regularitate pe fundaş în calitate de titular.
Cred că nu este încă momentul să plece. Pentru binele lui Matei ar fi mai bine să rămână la Pandurii, măcar până-n vară. Orice pas greşit făcut de un copil la 20 de ani poate însemna foarte mult. Punctul meu de vedere este că Matei este prea crud pentru Steaua.
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii Târgu-Jiu
Şi Condescu spune „Nu”
Şi Marin Condescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului de fotbal gorjean a răspuns negativ „cereri” formulate de Steaua. Ba mai mult, Condescu a precizat că în ciuda faptului că formaţia din Ghencea mai este interesată de alţi doi jucători de la Pandurii, niciunul dintre aceştia nu va părăsi clubul oltean în această iarnă. Motivul? Unul destul de simplu: antrenorul Petre Grigoraş are nevoie de ei pentru a îndeplini obiectivul impus de conducerea clubului, salvarea Pandurilor de la retrogradare. „MM Stoica e de mult timp în fotbal, ştie că nu poate să contacteze jucători aflaţi sub contract. Becali e interesat de trei jucători de la Pandurii: Pintilii, Matei şi Cardoso. Am stabilit strategia cu Grigoraş pentru retur, suntem la retrogradare şi am spus că dacă sunt jucători pe care el îi vede titulari, ei nu vor pleca din iarnă, ci din vară. MM Stoica a vorbit cu preşedintele executiv Pârvulescu. Am convenit că pentru Matei e mai bine să aibă meciuri în picioare, dar şi noi putem pierde, că din vară e posibil să nu mai fie aceeaşi ofertă pentru jucător. Avem oferte pentru Pintilii şi Cardoso, chiar şi pentru Chiricheş, Bacilă şi Voiculeţ. Oferta financiară e foarte bună.”, a dezvăluit preşedintele consiliului de administraţie de la Pandurii, Marin Condescu.