În pas cu noile abordări europene în educație și formare

Loading

 

In cadrul proiectului “Formatori competenți pentru o societate în schimbare” 2017-1-RO01-KA104-035994, al Asociației Smart Educational Projects (SEP), proiect de mobilitate în domeniul educației adulților finanțat din fonduri europene de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, 3 formatori ai organizației au participat în perioada 27.08-2.09-2017 la cursul de formare “Learn how to create a platform and a web site in one week”( Aflați cum puteți să creați o platforma de e-learning și un site web într-o săptămână).

Cursul, derulat la Palermo de către organizația italiană IFOM (Istituto per la Formazione, l‘Occupazione e la Mobilita’), a avut drept scop abilitarea formatorilor SEP pentru a integra platforme web în educație și formare.
La training au fost prezenți un număr de 21 cursanți din Finlanda, Polonia, Spania, Slovacia și Romania.
Cursul a facilitat participanților cunoașterea etapelor de baza ale dezvoltării unui site și integrarea Edmodo în activitățile de formare. Aceștia au învățat să creeze lecții, teme, teste de autocorectare, forumuri, sondaje, ateliere de lucru și să integreze resurse digitale disponibile pe internet. Edmodo este o platforma sociala e-learning care îmbina beneficiile Moodle si Facebook De asemenea, în cadrul cursului au  existat câteva secțiuni dedicate integrării mijlocelor TIC în educație (Kahoot, Socrative, Snapseed, Photogride, Lensso Create, Magisto, TedEd), dar și a mijloacelor media (Facebook, Twitter, Pinerest, Instagram)
Competentele dobândite și certificate în urma parcurgerii cursului “Learn how to create an e-learning platform and a website in one week” de către cei 3 traineri ai SEP, vor permite organizației noastre să își crească calitatea serviciilor de formare oferite prin adaptarea acestora la cerințele cursanților. Prin această schimbare dorim să dam o nouă dimensiune activităților de formare a adulților ca urmare a stimulării motivației prin utilizarea noilor tehnologii. Competentele dobândite în crearea unui site cu ajutorul Weeebly vor fi folosite pentru modernizarea și întreținerea site-ului organizației.
Prezența participanților din mai multe țări și instituții a facilitate membrilor SEP contactul cu un mediu intercultural și crearea unei rețele de eventuale colaborări în cadrul altor proiecte Erasmus+.
In continuare, traineri SEP participanți la formare vor derula o serie de activități în care vor împărtăși din experiența dobândită tuturor celor interesați de domeniul integrării noilor tehnologii în tehnicile de predare-învățare, dar și celor care doresc să beneficieze de oportunitățile programului Erasmus+.

Coordonator proiect,
Anca Peptan