Mafia trufelor şi la Gorj

aura-stoenescu1Vedeam zilele trecute, la o televiziune comercială, un reportaj interesant despre trufele din România, „diamantul pământului” cum erau numite acestea. Pentru cei care nu au avut ocazia să le cunoască, vorbim despre un fel de ciuperci, albe sau negre, care cresc la rădăcina unor arbori, precum tuberculii cartofilor şi care pot ajunge, în funcţie de mărime şi calitate chiar la 5000 de euro, la o greutate aproximativă de 800 de grame. În acelaşi reportaj, se spunea că străinii au interesul să discrediteze capacitatea României de a deveni producător de trufe, tocmai pentru că sunt superioare celor din străinătate, iar sezonul de recoltare a lor este de nouă luni pe an, comparativ cu alte ţări cu tradiţie. Şi, pentru a se vedea nivelul la care acestea sunt apreciate, trebuie spus că trufele, ce au un gust iute şi sunt folosite în restaurantele de fiţe, drept condimente, se mănâncă în stare crudă şi în cantităţi foarte mici, având un puternic efect afrodiziac.
Deci, aceste ciudăţenii ale naturii, foarte puţin cunoscute în România, există în ţara noastră şi, după cunoştinţele mele, chiar şi în Gorj. De asemenea, la noi există căutători de trufe, sau, mai precis stăpâni de câini căutători de trufe (care costă, lejer, peste 10.000 de euro). De ce se vorbeşte de mafia trufelor în ţara noastră? Pentru că nu există legislaţie în domeniul recoltării lor. Deci totul se face la negru, cei care le adună şi le vând străinilor neplătind nici un fel de taxă. Mai mult, potrivit codului silvic din ţara noastră, nu ai voie să sapi în pădure, pentru că distrugi puieţii de regenerare naturală. Deci, indirect, recoltarea trufelor e interzisă, pentru că acestea se găsesc până la adâncimi de 40-80 de centimetri. Iată, deci, primul motiv pentru care trufele, una dintre bogăţiile pământului românesc, îmbogăţesc numai pe unii, cu toate că acestea se află în pădurile statului sau ale proprietarilor, de unde tragem concluzia că nu avem de-a face doar cu acţiune ilegală şi pentru care nu se plătesc taxi, ci chiar de un furt. Aşa se explică lupta asiduă pentru acest venit, care poate îmbogăţi pe oricine, în timp scurt şi fără prea multă muncă. Căutătorii de trufe români luptă, chiar, pentru cucerirea teritoriilor, pe principiul Vestului Sălbatic: „dreptul primului venit”. Cine descoperă, prima dată, o zonă în care cresc trufe, care se dezvoltă numai acolo unde există o anumită combinaţie de arbori, nu aşa, peste tot, are, apoi, grijă ca să nu vină alt căutător peste el. Metoda e simplă, dacă vede o maşină la marginea pădurii şi un cetăţean care pretinde că-şi plimbă câinele e clar. Mai întâi îi sugerează că ar fi cazul să plece, iar dacă acesta se mai întoarce, riscă să-i fie otrăvit câinele, dacă nu chiar mai rău. Tocmai de aceea, câinilor care caută trufe în România li se pune preventiv căpăstru pe cap şi acel fier în gură, ca la cai, cât stau în pădure, ca să nu poată mânca. Periculoasă mafie, nu-i aşa?…

146 Comments on “Mafia trufelor şi la Gorj”

 1. in cele scrise in articolul sus mentionat,parerea noastra e sa va documentati mai clar si mai explicit in domeniul trufelor,deoarece toata lumea scrie articole sau fac emisiuni si reportaje despre aceste trufe,dar in principiu sant niste aberatii in scopul de as face reclama,si cetatenii romani o ia in serios(TEAPA),si sa va spun si de ce:la noi in romania sa descoperit ca egzista trufe aproximativ de sapte ani in urma de niste cetateni straini care in principiu nu au avut de ascuns aceasta secretoasa meserie cum o spun altii,din contra nu e o meserie, e un hobii care iti ofera sansa sa te bucuri de flora si fauna spontana a padurii, in compania unor caini spectaculosi si fantastici, care merita foarte mult apreciati.Acesti cetateni straini ne-au oferit sansa sa invatam si sa cunoastem mai multe detalii despre aceste trufe,chiar si despre cultivarea lor,ei fiind mult mai experimentati in acest domeniu,deoarece la ei este si o traditie din stramosi.Trufele sant de mai multe soiuri,la noi in romania se gasesg dor cateva din ele ,sant soiuri de trufe care nu au nici o valoare gastronomica,si cand vorbim despre trufe in primul rand e bine sa le cunoastem ce soiuri de trufe egzita in romania si denumirea lor,dupa care se poate in urma face si o legislatie in romania pentru protejarea mediului lor de dezvoltare.Va-ti pus intrebarea cat costa un kg de trufe?va spun eu:Criteriile de achizitie si valorificare a trufelor sunt:soiul de trufe data de recoltare, dimensiunile, mirosul si culoarea, stiut fiind faptul ca in afara sezonului trufa moare (se descompune) la fel ca orice leguma,mentionand faptul ca sant mancate si de animale salbatice,mai ales de porcii mistrti . In functie de criteriile mai sus mentionate se fac si ofertele de pret.Pretul trufelor negre gasite in romania incepe de la 15 eur si poate ajunge pana la 150 eur pe kg,totul depinde de piata din occident,si nici decum cum au specificat altii de niste preturi eronate de 7000de eur pe kg,cea mai scumpa trufa e trufa alba (tubre magnatum pico)se aseamana cu trufa porcesca tot alba (Tuber Choirmyces meandriformis ) care multi o confunda unde egzista o mare diferenta de pret adica :tuber magnatum pico poate ajunge pe piata la o valoare de 4000 rue pe kg ,iar tuber Choirmyces meandriformis poate ajunge pana la 90 eur pe kg.Trufele negre se gasesc mai mult decat cele albe ,cele albe se gasesc in cantitati foarte mici si sant sanse minime de a fii gasita in romania.

 2. Seminar despre trufe
  13-15 noiembrie 2009

  Vă invităm să participaţi la a VI-a ediţie a seminarului despre trufe, organizată de Societatea Truffoir pentru cei care sunt interesaţi în culesul de trufe, şi care vor să se angajeze în căutarea acestor comori. La seminar vom prezenta speciile de trufe culese, metodele principale de cules, ecologia şi cultivarea trufelor, dresajul câinelor cât şi secrete culinare, pe plan teoretic şi practic. Participanţii vor primi şi un manual scris despre identificarea speciilor de trufe şi colectarea lor. După terminarea seminarului participanşţii vor primi diplome care atestă prezenţa lor în acest program.

  DE CE?
  În ultima perioadă tot mai multe persoane au început să se intereseze de trufe, şi am primit foarte multe cereri să organizăm astfel de întâlniri.

  CÂND ŞI UNDE?
  Întâlnirea va începe la ora 19 pe data de 13 noiembrie 2009, în pensiunea agroturistică Raza Soarelui din Gheorgheni, jud. Harghita.

  PROGRAM
  Vineri : Prezentarea participanţilor. Lecţie de introducere în ecologia trufelor şi metodologia culesului.
  Sâmbătă: Practică pe teren. Seara: Secrete culinare – trufele în bucătărie. Cină: Meniu cu trufe.
  Duminică: Practică pe teren.

  ÎNREGISTRARE
  Înregistrarea pentru seminar se face prin e-mail sau telefon. Taxa de participare este de 150 Euro, care include costul cazarii cu semi-pensiune, cât şi meniul cu trufe. Taxa de participare se plăteşte la faţa locului. Cel mult 25 persoane pot registra la întâlnire.Observaţie: Deplasarea la locul practicii de teren se va face cu maşina personală a fiecărui participant, la o distanţă de cca. 30 km. Dacă nu aveţi posibilitatea să veniţi cu maşină proprie vă rugăm să ne anunţaţi.

  Adresa: info@truffoir.ro
  Termen limită pentru înregistrare: 10 noiembrie 2009

 3. Si nu , sapatul in padure nu e ilegal. o fi fost pe vremea comunistilor. In ziua de azi, poti sa iei codul silvic, sa-i rupi pagian cu pagina si sa-i dai foc. Nu o sa-mi zica mie nush ce cod aberant facut de comunisti, daca am sau nu voie sa umblu prin padure si sa dau cate o gaura. ce penibil. Presupun ca si cei care se impiedica si cad, facand o mica adancitura in pamant cand aterizeaza cu genunchiul, si ei ar trebui penalizati pt. sapaturi. Dar animalele cine le amendeaza ? Sau ele nu-s amendate..atunci strig „discriminare”. Merge ?

 4. Cine spune ca vanatoarea de trufe e un lucru usor de facut, nu stie despre ce vorbeste. S_a creat o isterie generala , toata lumea spera sa se imbogateasca peste noapte. In realitate nu oricine poate sa faca acest lucru , in primul rand trebuie sa ai niste bani pe care sa fi dispus sa ii investesti si chiar sa ii pierzi, apoi trebuie sa iti faci legaturile necesare , cineva sa te invete aceasta meserie, sa fi consecvent sa nu te dai batut de la primele nereusite, sa nu credeti ca veti gasi trufe de cum intrati in padure cu un caine cumparat cu 1000 de euro.Mers prin tara peste tot in cautare de locuri, deci va trebuie o masina buna si bani de banzina cat cuprinde , un prieten bun sa va insoteasca, nu vrei sa fi singur pe acolo, nici semnal la telefon nu ai, sa nu va mai spun de pericolul de a da peste ursi.Sunt zile in care nu gasesti nimic, dar ai cheltuieli, sau perioade in care iei 40 de euro pe kg. si deabia iti scoti cheltuiala. Atunci in sezonul mort ai cel putin 4 sau 5 caini, sa nu zic mai mult , de antrenat si de hranit.

 5. numai porcii salbatici au voie sa faca gauri ei cunosc cel mai bine codu silvic dar de cele mai multe ori nimeresc in propietatile taranilor si se va alege prafu de recolta si de teren atunci tot statul s-au Romsilva sar imediat sa te despagubeasca.Asa ca culegatorii de trufe care aduc valuta in tara imediat o sa caute capurile luminate o lege sa ne interzica,cum se interzice si animalelor de la stini sa pasuneze in padurile statului,de la stefan cel mare tot in paduri ,si codri sa pasunat in zilele noastre nu se mai poate ;BA da daca dai dreptu la cei care dau legi sa poata trai fb.tot pe spinarea celor care muncesc .

 6. locuiesc in spania si imi place toamna sa ma duc sa caut ciuperci in padure ,acest an cand am fost, am intalnit 1 on care se dedik cautand trufe si pentru 1 oara in viata mea am vazut trufe negre.am ramas surprins de faptul k aveea 3 kg si fara rusine cand l am intrebat cat costa kg mia raspuns k minim 2000€ .asa k dak cine ar vea sa intalneask o persoana de legatura pt comert cu strainii ne putem ajuta.imi cer scz dak nu intelegeti ceva

 7. Buna ziua tuturor celor interesati de trufe. Societatea Truffoir organizeaza in 22-24 ianuarie 2010 un seminar adresat celor care vor sa stie mai multe despre trufe, caini de trufe, culegere, etc. Informatii la info@truffoir.ro

 8. cumpar trufe.ofer pret maxim…seriozitate.astept sms la nr 0039 388 36 09 013 si ve-ti fi sunati!

 9. buna ziua, cam cat m-ar costa si pe mine un caine cautator de trufe cel mai ieftin ?

  Va multumesc!

 10. dresez caini pt recoltarea trufelor.la finalul dresajului,cainele executa;detectare,scurmare,aport .ofer instructaj pt incepatori 0732356040

 11. Buna ziua ! Va rog sa-mi trimiteti un „fir” – am 50 ha de padure in Gorj(eu nu sunt „rosu” in acest judet de càposi si increzuti, desi sunt gorjean alungat in ’49 din casa sa in pijama, la virsta de …4 ani) si cred ca exista si trufe , asa ca m-ar interesa un contact serios. Multumesc ! Un Mare MULTUMESC ! Si ceeace doresc familiei mele, va doresc si dvs.! Eugen

 12. stimate domn,
  am 1ha padure stejar si 1ha mesteacan le vand pt cei ce cauta asa ceva >trufe<

 13. Vand pui Lagoto pentru cules trufe. Puii sint nascuti in 10 martie 2010 (4 masculi si 2 femele). Antrenez caini pentru recoltare de trufe (salaj).

  Tel. 0720 660 278

 14. Seminar despre industria trufieră – ediția IX.-a 2010
  SEMINAR DE INIȚIERE ÎN INDUSTRIA TRUFIERĂ

  Dragi prieteni!
  Vă invităm să participați la seria de seminarii despre industria trufieră, organizat de Societatea Truffoir pentru cei care sunt interesați de culesul trufelor, și care vor să se angajeze în căutarea acestor comori.
  La seminar vom prezenta speciile de trufe culese, metodele principale de cules, ecologia și cultivarea trufelor, dresajul câinelor cât si secrete culinare, pe plan teoretic si practic. Participantii vor primi și un manual scris despre identificarea speciilor de trufe și colectarea lor. După terminarea seminarului participanții vor primi diplome care atestă prezența lor în acest program.

  CÂND SI UNDE?
  Întâlnirea va începe la ora 19 în pensiunea agroturistică Feszek din Izvorul Mureșului, jud. Harghita, la 4-6 iunie 2010.

  PROGRAM
  Vineri : Prezentarea participanților. Lecție de introducere în ecologia trufelor și metodologia culesului.
  Sâmbătă: Practica pe teren. Seara: Secrete culinare – trufele în bucătărie. Cina: Meniu cu trufe.
  Duminică: Înmânarea diplomelor de participare.

  TAXA DE PARTICIPARE SI ÎNREGISTRARE
  Taxa de participare este de 180 Euro, care include costul cazării cu pensiune completă, cât și meniul cu trufe. Cazarea se face într-o pensiune agroturistică de 2 stele, având camere pentru 2-4 persoane. Dacă se dorește cameră single, atunci costul participării este de 250 euro/persoană.
  Înregistrarea pentru seminar se face prin completarea formularului online atașat acestui email. Înregistrarea va fi efectivă dupa achitarea sumei de 150 lei în contul bancar al pensiunii. Aceasta sumă nu se returnează în caz de neprezentare la seminar. Restul sumei va fi plătit la fața locului.

  Observatii:
  Firma Truffoir Srl. va înregistra evenimentele pe parcursul seminarului în format audiovizual. În caz că participanții nu vor sa apară în aceste înregistrări vă rugăm sa ne adresați în scris înainte de începerea seminarului.

  TERMEN LIMITĂ PENTRU ÎNREGISTRARE SI PLATA AVANSULUI : cu 5 zile înaintea începerii seminarului

  PENTRU A VA ÎNSCRIE PENTRU SEMINAR, VA RUGAM SA DATI UN CLICK LA LINKUL ALATURAT:

  http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFp0TUpDQnNweE1SbzdsaHBYLW9OVnc6MA

  După ce ați citit detaliile tehnice privind organizarea seminarului, vă rugăm să completați acest formular cu datele Dvs., pentru a va înregistra. IMPORTANT! Înregistrarea va fi considerat fermă, dupa plata avansului de 150 de lei în contul afișat în invitație. Pentru orice nelămurire vă rugăm să ne contactați telefonic la 0751-223555 sau prin email la info@truffoir.ro .
  Echipa, Truffoir Ltd.

  PERSOANA DE CONTACT
  FEKETE A. OSZKAR – 0751-223555
  info@truffoir.ro

 15. Baieti faceti bani dar NU VA DISTRUGETI PADURILE. Nu le distrugeti
  ca si copii copiilor nostri sa se bucure de ele. Aveti grija cum sapati sa nu provocati denivelari. Sucesssssssssssssss la bani.

 16. dresez caini pentru a agata fufe pin tufe . Cautati-ma prin parcul cu Coloana in zilele fara sot din saptamana intre orele 8si 9 si 20 /21 .

 17. Slabut reportaj.
  Eu unu nu pun fiare in gura la caine si in unele zone se platesc taxe pentru recoltarea trufelor.80% din trufe se gasesc la maxim 5 cm in pamant unde 40-80 ? :))) cand gasesti una asa adanca faci poze.
  In zona mea sunt poate cei m-ai multi cautatori de trufe pe metru patrat si nu este nici un fel de mafie , cu majoritatea suntem prietenii, doar cei prosti si redusi mintal nu colaboreaza cu alti trufarii.
  Doar daca dai tzepe apar probleme

 18. Chiar mafie in tara asta!!! Auzi dom’le! O asociatie a cautatorilor de trufe (nimic de zis, un lucru bun in principiu) care au voie sa „scurme” padurile Romaniei in „secret” si care pretind ca pe langa ei, au voie sa „scurme” doar cei cu certificate eliberate de ei in urma „seminariilor”! TARE tatuca! Nici notarii n-au o casta mai inchisa azi-maine…basca vor sa si interzica altora prin lege sa o faca!
  Poi mai tata…trebuie sa fii oricum tampit sa faci „sapaturi de proba” in padure dupa trufe. Este normal sa fie fiecare constient ca trebuie sa lucreze cu un animal dresat si sa citeasca o gramada de carti despre cultivarea acestora, speciile lor, medii de dezvoltare (etc…). Sa fii TAMPIT sa nu faci asta!
  Dar de-aici si pana a te supune dorintelor „mafiei” trufelor si a depinde de bunavointa lor in practicarea unui hobby al tau (ca doar asa il numesc chiar ei) mi se pare o STUPIZENIE iesita din comun. S-a gasit un „destept” sa inchida „cercul” cautatorilor…ca doar afacerea e aur curat. Poi nu ne opreste nimeni fratilor sa mai facem o asociatie si sa avem pretentie la legi emise in favoarea noastra. De ce doar in secuime e „binevazuta” afacerea si la Univ. Sapientia??? Adica ei aleg cine poate face asta si cine nu…HAI BASHTI!
  Ia sa vad care dintre ei nu „sapa” si cine m-ar putea opri s-o fac! Iar despre amenintari…sa indrazneasca!!!

 19. Asociatia Cautatorilor de Trufe din Romania (ACTR), ce reuneste cautatori, gastronomi, comercianti, consumatori de trufe si proprietari de padure a intreprins pentru reprezentarea intereselor membrilor sai, o serie de demersuri pentru indeplinirea obiectivelor asumate. Astfel, in perspectiva desfasurarii activitatii membrilor sai pe parcursul anului 2011, ACTR a alcatuit un proiect de cod etic al cautatorului de trufe din Romania, care va deveni normativul national al acestei activitati. In cadrul parteneriatelor cu autoritatile statului, ACTR participa prin membrii sai la indeplinirea urmatoarelor obiective: I.Identificarea şi conservarea ecosistemelor naturale trufiere din fondul forestier proprietate publică a statului şi protejarea acestora împotriva braconierilor de trufe, prin promovarea unei legislaţii specifice, măsuri de pază precum şi prin informare şi educare prin intermediul Societatii Romane de Radiodifuziune. II.Îmbunătăţirea cadrului legal, organizatoric şi instituţional pentru protejarea florei trufiere spontane, pentru recoltarea trufelor în mod legal şi durabil, din pădurile aflate în administrarea RNP – Romsilva, dezbaterea publică a acestui cadru legal şi construirea, prin informare constantă, a unei atitudini etice în privinţa valorificării potenţialului trufier românesc, de la protejarea în ecosistem, la promovarea trufoturismului, la recoltarea trufelor din floara spontană, la trufocultură şi până la comercializarea trufelor. III.Cartarea tipologică a staţiunilor forestiere cu condiţii optime pentru dezvoltarea trufelor şi estimarea cât mai adecvată a resurselor recoltabile de trufe, delimitarea locaţiilor cu potenţial comercial. IV.Valorificarea superioară a acestei resurse ca un mijloc de dezvoltare rurală, de promovare şi de diversificare a turismului precum şi pentru finanţarea conservării unor ecosisteme forestiere. Precizam ca ACTR si-a asumat realizarea Codului Etic al Cautatorului de Trufe in parteneriat cu ROMSILVA, sub tutela Ministerului Mediului si al Padurilor, pentru definirea la nivel national a pachetului de reglementari legale pentru activitatea de cautare si comercializare a speciilor de trufe din padurile Romaniei. Asociatia Cautatorilor de Trufe din Romania a afirmat inca de la infiintare si sustine cu tarie actiunile de protectie a arelurilor trufiere si va actiona in acest sens prin reprezentantii ei impreuna cu organizatiile partenere, de stat sau private si cu autoritatile statului. In prezent ACTR isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile noului cod silvic, asigura legal membrilor sai accesul in padurile administrate de statul roman, precum si in unele paduri private si sesizeaza autoritatilor statului indreptatite sa aplice prevederile legislatiei in vigoare, orice abuz cu caracter de contraventie. Aceste activitati sunt circumscrise si corelate actiunilor tuturor cautatorilor de trufe din Romania, membrii sau potentiali membrii ai ACTR, cu interese in protejarea ariilor trufiere si intarirea sustenabilitatii acestei resurse naturale. Cu stimă, Consiliul Director al ACTR

 20. Pont sigur incercati Deva padurea Bejan,Lasati seminarele naveti ce face cu bani mai bine datii la saraci nui inbogatiti pe mariiiii organizatori. Trufe sunt peste tot nu exista padure fara a gasi macar o trufa.NU aruncati cu bani pe fel si fel de caini nu merita si sigur nu veti gasi cu ei, un caine adevarat nu are pret.Daca tot vrei sa faci sportu asta crestel tu si imvatal tu de mic trufe acum se gasesc peste tot nu cum era acum 5 ani ca nu aveai cum sa il inveti ca nu aveai cum face rost de trufe Pentru mai multe ponturi anitaaa83@yahoo.com

 21. As vrea sa stiu si eu cum arata trufele in procesul de formare/crestere. La adancime mai mica nu pot creste? Am gasit toamna trecuta ceva „ciuperci” dubioase la radacina de stejar, la vreo 25cm adancime, sub frunza si ceva pamant. Erau moi, si deaceea ma gandesc ca nu erau inca formate.

  As dori mai multe detalii daca se poate!

 22. Dresez tufe si vand rufe!contactati ma urgent!ma puteti gasi in acelasi parc…cu Coloana,la aceleasi ore insa in zilele cu sot!;))

 23. vand seminte de trufe….in max 1 an ajung la maturitate si
  se pot recolta,,,,, mai am si cativa caini trufari, campioni la
  trufarit….0746655863

 24. Buna tuturor. As avea o intrebare foarte serioasa si daca puteti sa-mi raspundeti cu sinceritate v-as fi foarte recunoscator. Daca ma inscriu intr-o asociatie pentru cautatorii de trufe, v-a trebui sa-i predau asociatiei trufele? sau le pot vinde pe cont propriu. Daca trebuiesc predate asociatiei, cat imi v-a da asociatia pe un kg de trufe? Imi v-a o suma absolut josnica si v-a vinde ea pe un pret mai mare facadusi profituri imense pe spatele cautatorilor fara ca ea sa munceasca? Doresc un raspuns serios de la cunoscatori. Multumesc.

 25. Domnule efurtedlurotanav cu siguranta asociatia va vinde trufele la un pret mai mare. Nu va lasati pacalit de asocitia trufailor sau de Cautis,Fekete. Sunt bisnitari eu sunt pe cont propriu si sa stiti ca nu am atatea trufe cat se cere pe piata. Acesti doi bijnitari de trufe nu sunt corecti au data multe tepe si vor da in continuare.
  Din ce judeti sunteti? Mai nou astia vand si harti cu locuri unde sa cauti trufe alta vrejeala ieftina.

 26. buna, tu ovidiu nu stii decat sa vinzi trufe si caini atat doar sa faci bani, spune macar din ce zona esti, nu vrei sa ne destainui nimic .Esti la fel ca toti ceilalti trufari vindeti caini fraerilor caci trufele tot voi le gasiti .Am observat ca sunt putini trufari carora le scapa cate un mic secret .Vreti sa ramaneti doar voi si trufele si atat ,dar asa ceva nu se poate .Cum voi ati inceput usor -usor asa vor incepe si alti ,cuy toate ca multi dintre voi incerca sa ne debusoleze.poate ca pana la urma vom cauta cu sapa chiar daca vom distruge putin daca voi va vindeti jigodiile asa scump .sigur stiti ca nu rasele pure sunt cele mai bune .chiarsi porcul meu din grajd este mai bun

 27. Multa „vrajeala” tipic romaneasca,cu tepe si tepari,necunoscatori sau naivi.Sa va spun ceva,degeaba cumparati un caine dresat daca nu valorarati cat iel,nu este suficient sa aveti un caine bun trebuie sa va informati despre trufe,unde sa cautati,cand sa cautati,sa invatati sa lucrati cu un caine etc.Daca sunteti atat de „incapabili” si nu faceti diferenta intre un caine bun si o „teapa” nu dati bani pe caine si nu va apucati de trufe.Munciti voi inainte sa puneti cainele la munca.Va doresc mult succes!

 28. Cat despre reportaj,JALNIC! Multi trufari folosesc hamul pentru ca cainele sa nu sparga trufa in dinti atunci cand face aport,trufele nu au gust iute,asa cum a mai comentat cineva majoritatea cresc la mica adancime nu la 40-80 cm,cat despre furt…,judecati singuri. Celor care sunt interesati de trufe(incepatori)va dau un sfat,nu va lasati dezinformati de necunascatori,multi comenteaza fara sa cunoasca aceasta afacere.Si uitati de imbogatirile rapide,este o afacere pe termen lung,care necesita investitii daca vreti sa faceti bani si nu sa fiti trufari de weekend.

 29. pt necunoscatoru//////nu e vb de nici un secret nici un mister dupa cum se observa am un nr de telefon la care pot fi sunat oricind *ore rezonabile*iar cine e interesat la modul serios de trufe si trufarit suna si afla toate informatiile de care are nevoie poate si mai multe asa ca nu mai trage concluzii pripite 0732356040

 30. LOCUIESC IN ITALIA-PIEMONTE. Aici nu este interzisa cautarea Trufelor. Cum se paote mintii ? le poate aduna cei ce le gasesc – daca le gasesc ? La noi in Romanica acum vine un cirnat si ne spune ca nu ai voie sa sapi in padure ! Ziceti-mi voi o zona in Romanica unde sau imbogatit de pe urma Trufelor ..Ce dracu aberati ? Sunteti dusi cu capul !

 31. Salutare tuturor. Culeg trufe de 6 ani,nu e deloc usor mai ales cand esti incepator.Celor care doresc sa se apuce de aceasta treaba le recomand sa fie foarte prudenti si sa nu fie naivi. In primul rand preturile foarte mari care sunt vehiculate prin media nu sunt adevarate nu o sa gasesti pe nimeni sa iti dea atatea bani pe iele pe loc cu bani jos. Asa ca mai bine dai la pret mai mic cu plata pe loc decat sa astepti pana „sa vad cat pot sa iau si eu pe iele si pote optin un pret bun si la randul meu o sa-ti dau si tie”. Cu privire la asociatiele care sau facut sunt destul de sceptic eu nu am intrat in nici o asociatie sunt pe cont propiu si cred ca e cel mai bine.Ce spun ei e vrajala nu te vor ajuta cu nimic. Cand cumparati un caine prima conditie e sa vina la tine in zona cu cainele si sa va ajute sa gasti cateva locuri,daca va duce in spatele casei su undeva unde stie el loc o sa aveti o munca grea. Eu cand am cumparata asa m-am inteles,dar bine inteles ca nu a venit teapa:)am cautat aproape o luna pana am gasit prima trufa.Bine ca eram habarnist nu stiam cum trebuie sa fie cautam aiurea ca ori ce incepator. Nu conteaza numai cainele ci si omul conteaza in aceiasi proportie. Pt cei iteresati de amanunte si sfaturi ma puteti contacta pe ovidiu_25cry@yahoo.com

 32. Vind trufe albe, vind radacinii de trufe si seminte de trufe pentru cultiv mult venit

 33. Compania noastra cumpara trufe de sezon negre si albe , ofer pret bun, orice cantitate, pot face contract de lunga durata. Daca sunteti in cautarea unui asemenea partener, vaƒ rog sa ma contactati. TEL +40768631548

 34. pt baciu stefan trufe se gasesc in aproape toate zonele tarii /problema e sa gasesti locurile cu trufele cele mai multe

 35. vaind caine cautator trufe rasa coker speniel adus din italia cu analizele la zi si cip de cautare

 36. buna
  am vazut ca multa lume stie sau mai bine zis se contrazice pe acest subiect”trufele de romania”
  eu sunt din iasi si sunt in cautarea unei afaceri dar totodata intamplator am auzit de aceasta afacere care dupa mine trebuie sa fie mai intai un hooby si apoi o afacere, cred?
  am cateva nelamuriri cu privire la acesta afacere:
  -am inteles ca , canele cauta si face aport catre persoana cu care este , dar totodata am inteles ca sunt caini care trebuie dresati dar sunt si foarte sensibili
  -acest tip de afacere iti consuma foarte mult timp ( grija caine, cautat trufe , depozitarea lor care dupa mine este un aspect foarte importat, obtinerea de informatii de unde se pot ”recolta”, sa ti placa sa te plimbi de nebun prin padure daca nu stii locurile unde cresc si cel mai daca ai un servici nu cred ca poti sa faci acest sport.
  -depozitarea trufelor pana gasesti un client(in ce mod se depoziteaza sau mai bine care sunt conditiile de depozitere a trufelor
  -am inteles ca sunt mai multe feluri de trufe iar in romania cele care sunt nu sunt de valoare
  -iti trebuie o acreditare din partea unei organizatii pentru a cauta prin padurile statului si prin ce le paticulare
  -ce se intampla daca te gaseste la ”trufarit”
  -in ce zone ale Romainiei se gasesc
  – in zona iasului caci de acolo sunt credeti ca sunt
  -la umbra carui copac sau copaci cresc

 37. Cumparam trufe,orice cantitate,preturi maximale.

  Vindem caini dresati pentu trufe ,(Lagotto Romagnolo cu pedigree) experienta 1 an , multiple probe in teren , zonele dvs sau ale noastre , bonus un gps de munte cu harta Romaniei.

 38. Trufiturism

  Trufi-turismul este o drumetie prin padure de a culege trufe alturi de niste caini spectaculosi folositi pentru a descoperii trufele-,,diamantul bucatariei,,un fruct deosebit care creste subteran ne-avand tulpina la suprafata fiind inposipil de gasit fara caini spacial dresati care merita foarte mult apreciati si binenteles care i-ti ofera sansa sa te bucuri de visul de prosperitate pasnica al naturii.

  Trufi-turismul consta in organizarea unor grupuri de turişti care sa participe, sub îndrumarea unui vânător cu experienţă, atât la etapa de cules în teren, cât şi la o degustare ulterioară a unor preparate pe baza de trufe, aici făcând deja vorbire de o activitate ce intr-o traducere directă din limba franceză, s-ar numi ”trufi-turism”.
  Această ocupaţie presupune o foarte bună condiţie fizică celui care o practică, necesitând, deasemenea, experienta ,cunoştinţe solide de dresaj canin şi orientare în teren împădurit.
  Având in vedere caracterul sezonier al acestei ocupaţii, societataea noastra inpreuna cu asociatia cautatorilor de trufe ,,Trufa East Europe Association-TEEA,, am lansat programul trufi-turism perioada iulie-decembrie in functie de conditiile meteorologice si .pot participa oricare cetatean roman sau strain

  Progaramul Trufi-turismului este in fiecare an in perioada iulie-decembrie care include trei pachete:

  Primul pachet include:

  -o zi de drumetie prin padure la cules de trufe in locul prestabilit

  -prezentare lectie despre recoltarea trufelor

  -prezentarea trufelor gasite

  -pauza de masa( pe cheltuiala proprie)

  -pauze de odihna in timpul drumetiei la cererea turistului

  -la terminarea programului participantii vor primi cadou cate in exemplar din trufele recoltate

  Al doilea pachet include:

  -duoa zile de drumetie prin padure la cules de trufe in locul prestabilit

  -cazare in zona drumetiilor la pensiune (pe cheltuiala proprie)

  -prezentatre lectie despre recoltarea trufelor

  -prezentarea trufelor gasite

  -pauza de masa( pe cheltuiala proprie)

  -pauze de odihna in timpul drumetiei la cererea turistului

  -lectii despre gatirea trufelor in bucatarie

  -degustare din trufele recoltate

  -degustare vinuri specific trufelor

  -la terminarea programului participantii vor primi cadou cate in exemplar din trufele recoltate

  Al treilea pachet include:

  -trei zile de drumetie prin padure la cules de trufe in locul prestabilit

  -cazare in zona drumetiilor la pensiune (pe cheltuiala proprie)

  -prezentatre lectie despre recoltarea trufelor

  -prezentarea trufelor gasite

  -pauza de masa( pe cheltuiala proprie)

  -pauze de odihna in timpul drumetiei la cererea turistului

  -lectii despre gatirea trufelor in bucatarie

  -degustare din trufele recoltate

  -degustare vinuri specific trufelor

  -la terminarea programului participantii vor primi cadou cate in exemplar din trufele recolt

  OBSERVATII:

  -pachetele de trufi-turism includ transportul in teren la locul drumetiilor dus-intors cu masina de teren

  -prezenta in timpul drumetiilor de catre doua persoane cu experienta in recoltarea trufelor insotit fiecare de catre un caine

  -la inceperea programului se va face un instructaj in prevenirea accidentelor in timpul drumetiilor

  Taxa de participare la programul Trufi-turism este separat pentru fiecare pachet

  Pentru cerere oferta pachet va rugam sa ne contactati la adresa

  e-mail:info@trufavest.ro http//www.truvavest.ro tel.0748679526 persoana de contact Fabric Ladislau

 39. Vand pui de lagotto romagnolo pentru cautat trufe. Puii sint nascuti in 9 mai 2011, au vaccinurile facute si carnet de sanatate. Pentru informatii suplimentare folositi telefonul 0720660278.

 40. Cumpar imediat cantitati mari de tufe pentru export in ITALYA .
  Garantez seriozitate . Adresati- va cu incredere la tel 0040721220770 .

 41. Vand Lagotto romagnolo-femela, cu 3 ani experienta si brac german cu 2 ani experienta la cules de trufe (Salaj). Efectuez proba de lucru la domiciliul clientului.
  Pentru informatii suplimentare: florintt@yahoo.com sau telefon 0720-660-278

 42. buna ziua…pentrucei care vor sa-si vanda trufele in italia va rog sa contactati nr 0039/3895880896.rog maxima seriozitate…cantitatea nu este o problema.multumesc

 43. Cumpar urgent trufe in cantitati mari pentru restaurante in Italia . Va rog sa sa ma contactati urgent la nr telefon 0721220660 .

 44. Avetzi grija la Tzepari…. ca Alin de la Bistrita si de colaboratorul lui de la Valcea [Horezu] au javre de vanzare si va fraieresc,successs………

 45. ori asta crede ca trufele se culeg din taxi ori habar nu are ce sunt alea trufe =))=))=))
  cum adice nu platesc taxi? merge cu taxiul pana in padure iar cand ajunge acolo o ia la fuga sau cum ca nu prea inteleg :)):)):))

  „de unde tragem concluzia că nu avem de-a face doar cu acţiune ilegală şi pentru care nu se plătesc taxi”

 46. Ma ocup cu dresajul ciinilor de mai bine de 30 de ani.Referitor la faptul ca ca pot fi vindute ”javre”e un lucru adevarat.Cu cu toata nobletea raselor deja consacrate si un pui de „maidanez” poate face fata cu succes cautarii daca:
  -1 De la virsta de 3 luni profitam de aptitudinile native al oricarui ciine.
  -2 Tinem cont de ceea ce savantul rus Pavlov a spus:”unui ciine
  i se poate transforma reflexul NECONDITIONAT in reflex CONDITIONAT
  foarte simplu -prin recompensa.”
  -3 Doua lucruri sint foarte importante la un ciine de urma:
  -sa fie energic si asociativ.
  Trebuie sa va ginditi la urmatoarele lucruri: ciinele a fost crescut intr-un anumit mediu, este obisnuit cu vocea si aplombul
  crescatorului iar despartirea de el va crea o trauma.
  Poate fi de nota 10 la cumparare insa acomodarea se va realiza dupa o perioada variabila de la exemplar la exemplar fiecare individ fiind un unicat.
  Am inteles citind mesajele voastre citeva lucruri:
  Nu ati mai avut ciini majoritatea dintre voi.
  Nu veti mai avea trufe pentru a exersa.
  Sigur veti trata ciinele ca O INVESTITIE ce v-a costat multi bani si si veti avea asteptari exagerate , acumulind frustrari si visind cai verzi pe pereti.
  Daca nu iubiti natura si nu ati plantat in cursul vietii citiva copaci nu intrati cu sapa (Fara suparare Necunoscatorule)
  Personal nu am vazut in viata mea o trufa, insa nu as vrea sa trec Nirvana fara sa am ocazia de a mirosi una. In Iasi nu cunosc pe nimeni care sa aiba acest hobby.
  Daca experienta mea in domeniul canin va este de folos ma puteti contacta wwwBerariu.Daniel47@yahoo.com

 47. Mai ala cu ,,taxi,, cred ca habar n-ai tu de trufe,ori esti chear tu unul dintre acei tzepari?cine nu crede… sa intre pe Google la ,,comentarii vand caini de trufe Bistrita-Nasaud,,si va convingeti singuri.Acum 5 ani am luat tzeapa cu o javra de la ei,am dat 2500 de euro si javra nu cauta trufe,doar dupa soareci sapa.Mi-am luat un Lagoto si de 4 ani fac bani frumosi din trufe.Ie adevarat ca-ti trebe timp si bani sa fi culegator,dar cel mai mult… trebe sa ai noroc si sa-ti placa mersul prin paduri.

 48. Intradevar aveti mare grija in cumparerea cainilor de trufe,am si eu o parere foarte proasta de Alin din Bistrita,cateva persoane au ajuns la noi pentru a ne cere ajutorul,si-au cumparat caine de la Alin dar defapt cainele era dresat la curte,adica recolta trufe ascunse,dar in padure nu recoltau nimic,persoanele respective erau foarte dezamagite cand au vazut ca cainii lor nu recolteaza trufe proaspete abia acum si-au dat seama ca erau tepuiti cand am mers cateva ore prin padure la recoltat de tufe si ce sa va spun ca cainii lor nu au recoltat nimic si noi cu alti caini de-ai nostri am recoltat cateva kg.

 49. dresez caini pt recoltarea trufelor/asigur initiere incepatorilor/proba in teren/0732356040

 50. Cel mai bine e sa-ti dresezi singur cainele. Dureaza destul de mult si este destul de greu pentru un necunoascator, dar rezultatul merita.
  Sint putini care s-au imbogatit din trufe… si este nevoie de multa munca si efort pentru recoltarea lor. Cine vrea sa se imbogateasca peste noapte…. nu cred ca va reusi sa o faca din culesul trufelor…
  Cine cumpara un caine gata dresat va trebui sa lucreze o vreme cu catelul pina se „sudeaza” noua echipa. De multe ori trebuie dresat „stapinul” pentru a lucra bine cu patrupedul!!!

 51. vanzatorii de caini ? niste jegosi care vand javre invatate(nu dresate)prin infometare sa scormoneasca prin pamantul proaspat sapat unde ei ascund cate o trufa,pentru a primi o recompensa care consta bine inteles in mancare.Iau banii la fraieri,le studiaza terenul,si daca au vreun indiciu ca in zona s-ar gasi trufe(pentru ca sunt cateva )in cel mai scurt timp revin cu cainii lor care sunt intradevar dresati pentru asa ceva,curata locurile odata pe saptamana cat timp tine sezonul,timp in care pe cei pacaliti ii pun sa umble pri toata tara ,spunandu-le ca trufele nu se gasesc asa pe oriunde.Umblii asa doua trei luni, te mai certi si cu cei de acasa,zici ca ai incercat si nu ai avut noroc si renunti.Tu pierzi 1500-2000 euro,timp,bani pe combustibil +uzura masinii,iar ei chiar daca nu gasesc trufe in zona (acesta fiind obiectivul principal)tot i-si ia 1,2,3mii de euro(depinde de fraier).Deci trageti cncluzia.

 52. Diamantele negre ale pamantului, perlele bucatariei, cele mai scumpe ciuperci din lume, tranzactionate la Bursa, se pot recolta si din padurile noastre. Prima carte despre trufe, pe 150 pag. cu imagini color, descrie speciile, prezinta locatia si modul de recoltare cu caini dresati, o afacere pe termen lung/cultivarea lor si retete culinare cu trufe. Livrare direct de la autor, prin posta sau curier, in toata tara. http://www.ciupercile.ro, pret 21 lei, tel. 0745420536

 53. pentru super trufarita Ana, tu acuma 5 ani cand ai zis ca ai cumparat un caine de unde zici ca lai luat ( Bistrita )in momentu cand lai luat cumparat presupun ca cine ti la vandut ti la si probat nu, ca altfel nu ai fi dat bani pe el nu, explicane si noua de ce atunci ati gasit trufe si dupa aceea la tine cauta doar soareci, iar celalant caine merge de rupe, mie i-mi suna asa cam a vrajeala de doi lei, daca tot vrei sa lingi in sfecla pe Cautis al tau spune direct nu pe ocolite, sint curios sa stiu si ieu cu cat va plateste ca sa criticati pe alti

 54. Mai Doru,nu cunosc niciun Cautis si nici nu-l ling in sfecla.Javra am cumparato de la Alin din Bistrita si proba ia facuto in curte la el,avea niste oua kinder galbene si le angropa in pamint,javra sapa si le scotea si el o premia cu mincare.Lagoto l-am luat din tg mures k nu vroiam sa mai iau iar clapa,citeste mai atent te rog.

 55. AS RUGA UNELE FIRME CA TRUFFOIR.RO SI ALTELE SA NU-SI MAI FACA RECLAMA PE MUNCA SI SPATELE FIRMEI ILTARTUFOALBA.RO, CARE INTR-ADEVAR A FOST PREZENTATA DE 2 ORI LA EMISIUNEA „VIATA SATULUI” SI LA STIRILE PROTV SI CARE ARE NUMEROASE PLANTATII DE POMI MICORIZATI FACUTE CU CONTRACT IN TARA. DEASEMENEA ACEASTA FIRMA SE DEPLASEAZA IN TARA PENTRU SIMPOZIOANE IN COLABORARE CU PRIMARIILE LOCALE SI PENTRU ASISTENTA IN TEREN LA PERSOANELE INTERESATE. RELATII SE POT OBTINE LA TELEFON 0746232182 SAU PE SITE LA NUMARU DIN RUBRICA DE CONTACT 0753729006.

  APOI DOAMNA CARE A SCRIS ARTICOLUL SA DEA INFORMATII CLARE SI REALE CU PRIVIRE LA ACEASTA ACTIVITATE. DE EX UN CAINE NU COSTA 10000 DE EURO IN NICI UN CAZ. IN AL DOILEA RAND STIMATA DOAMNA TREBUIE SA FITI OBIECTIVA SI SA NU VORBITI DIN CIUDA CARE O AVETI DIN CAUZA CA ALTI OAMENI SUNT EXPERIMENTATI, NUMINDU-I MAFIE. UN OM NU ESTE MAFIOT DACA NU INCALCA O LEGE, UN OM NU ESTE ILICIT ATAT TIMP CAT NU ACTIONEAZA IMPOTRIVA UNEI LEGI. DACA NU ESTE O LEGE IN DOMENIU, ATUNCI DE VINA SUNT PARLAMENTARII. SI CODUL SILVIC NU POATE INTERZICE SAPATUL IN PADURE PENTRU CA NU SE POATE NUMI SAPAT IN PADURE DACA FACI O GROPITA DE PANA LA 15 CM, ADANCIME REALA UNDE TRAIESTE TRUFASI NU 40-80 DE CM CAT SPUNETI DUMNEAVOASTRA. DACA N-ATI CAUTAT NICIODATA TRUFE, N-ARE ROST SA SCRIETI UN ARTICOL DIN VARFUL BIROULUI, NUMINDU-I MAFIOTI PE ALTII CARE AU FOST MAI DESTEPTI DOAR. ACEEASI CIUDA A ROMANULUI CARE NU VEDE CU OCHI BUNI CAPRA VECINULUI. UITE DE-AIA SUNTEM NOI O TARA DE RAHAT, CA STIM SA VORBIM NUMAI ACUZAND PE ALTII CARE MAI SI MUNCESC.

 56. cat de prost sa fi ca sa cumperi un caine de trufe probat cu oua chinder in curte cum spui tu, pe bune acuma, eu nu pot sa cred asa ceva, raman tot la prima varianta, nu poza in victima chiar asa ca nu ne duci cu zaharelu ca pe magari

 57. Mai Doru… prost ie fiul lui ma-ta care nu te-a putut educa sa porti un dialog civilizat cu o persoana de sex feminin.Poti ramine la prima varianta cu conditia sa-i faci mamei tale un fratior geaman,tu esti unul dintre acei cacanari ce vindeti maidanezi.Prost ca prost.pe ma-tamfost am fututo bine s-a iesit k mine,da-i mai prost… k tine,dak poti intelegeeeeee…..

 58. te pot injura si eu fara nici o problema, adevaru supara tot timpul nu, asta arata ca sexul tau slab pregatit este dispus ca sa o serveasca la ori ce ora, eu am facut doar diferenta dintre un om normal si unul slab pregatit, asta ca sa nu zic ( prost )daca e pe bune ce spui inseamna ca esti praf pulbere fina, cum dracu sa cumperi un caine de trufe care scoate surprize chinder,de ce pusca mea nu ai mers in padure ca sa il probati, asta nu inteleg eu si de asta refuz sa cred ca este cum spui tu intelegi papusaaaaaaaaaaa.

 59. ai dreptate Doru, fata asta face pe victima in speranta ca va denigra pa baiatu-l de la Bistrita,cu ce acuze se prezinta ea?suna cam aiurea, sa nu uitam ca anti reclama ia ridicat pe toti cel mai tare

 60. Bai desteptilor… voi cand v-ati apucat de trufarit ati stiut cum se probeaza un caine de trufe?eu nu si nici nu m-am prea documentat,am dat peste acest Alin de la Bistrita care m-a aburit k ie dresor si trufar.Am fost 4 persoane la el cand ia facut proba in curte si javra a scos cateva oua d-alea de plastic cu trufe in ele si asta a fost.Ia intrebati-l pe Alin daca are curajul sa recunoasca.Eu nu denigrez pe nimeni,dar Alin asta ie un Mafiot care fraiereste incepatorii vinzindu-le javre de doi lei si dupa isi pierde urma.Nu are rost sa mai dialoghez cu voi,deoarece am observat ca nu esti instare sa faci diferenta intre o persoana normala,dar slab pregatita antr-un domeniu…ca mine si un prost ca tine,sa nu te mai supere adevarul.

 61. bai fato, daca va facut pe toti patru nu pe rand ci deodata, ( auleu mama )inseamna ca va meritati soarta, nu pot exista smecheri daca nu sint fraeri,

 62. Recunosc ca am fost fraieri,dar nu mai suntem,de aceea dorim sa nu mai fraiereasca si pe alte persoane naive cum am fost si noi.Am crezut ca toti sunt oameni,dar ne-am convins pe propria piele ca Alin de Bistrita ie un Mafiot care ia luat banii mintile.Tine minte un lucru… Cei ce au fost fraieriti nu vor mai fi si i se va antoarce roata lui jmekerul de Alin de Bistrita si-i va da Dumnezeu si un scaun cu rotile,nu numai bani din anselatorii.Succes ancepatorilor si sper sa nu dati si voi peste unul ca Alin de Bistrita.

 63. eu il cunosc destul de bine pe jmecheru de Bistrita si pina in prezent pot sa spun ca nu am avut nici o prolema pe partea financiara, are mult peste 300 de caini dresati pentru trufe, cunosc si multa lume care i-mi dau marfa recoltata cu caini dresati de el, asta asa orientativ pentru cultura ta generala.

 64. laso frate ca e varza, nu vezi ca nu stie ce sa mai minta, nu mai pierdeti timpul cu ea.Ana Blandiana e o sluga de al l-ui boul de Cautis,

 65. Eu cred ca tu esti unul dintre acei ce-l pupa-n fund pe Alin de Bistrita,sau un complice de-al lui… care ancercati sa induceti lumea an eroare.Si Cautis ie un hot ca Alin,dar l-au descoperit si pe el… asa ca nu mai fraieriti lumea sa va ia javrele si sa stoarceti de bani naivii care cred ca se anbogatesc peste noapte din trufe,ca nu-i asa,doar hotii fac bani din vanzarea javrelor.

 66. sa fi atenta Ana ca istoria se repeta, am auzit ca ala poate sa hipnotizeze ???atentie sa nu mai stai pe linga el

 67. Te-a fatat ma-ta pe tine mai inputitule,excrocule care pacalesti naivii,de ce n-ai curajul sa-ti dai adresa?Tiganul asta anputit locuieste an Prundu Birgaului,nevasta lui se intinde cu toti vecinii,pt k el n-are p…… ula.

 68. Io cred ca tu esti o Tiganaca amputita, ai vrut s-ai sugi pula si nu o avea la el, am sa pun cateva poze cu tine cand sugeai maciuca sugaceo, tot neamu-l tau de curve sunteti pline de boli venerice,io te cunosc perfect si am sa te fut direct in muie, in muia ta infecta care pute a cacat

 69. ati vazuz ca numai la maciuca se gandeste aceasta naiva, doar o curva amputita are mumai pula an cap si se scuza ca ea ieste o naiva care urla dupa pula,toate curveturile sant fara creier si binenteles niste naive, mai ti minte cati km de pula au intrat in tine jegoaso

 70. Am un Labrador si un Lagotto ambele exemplare sunt de Alin, chear sunt multumit de cum merg caini la trufe, i am cumparat cu proba in padure an mai multe locuri, nu stiu ce ati patit voi dar cu mine a fost ok. Nu cred ca e corect sa minti cu nerusinare cand nici macar nu cunosti ace-l om,

 71. salut! Am un coker,are 1an si 4 luni, m.am ocupat ceva timp d el anul trecut dar din toamna nu am prea avt timp. Am fst in padure cu el i.mi cauta dr nu am gasit nici macar o trufa doar pe cele ce le am ascuns eu. Am vb cu cineva si mi.a spus c e posibil ca trufele care l.am avt eu erau trecute si nu miroseau ca cele proaspete. I.mi puteti da un sfat?

 72. din cate stiu si io, trebuie dresat finca acuma iti merge pe miros de om si nici vorba de trufe vechi, inceara si tu la Alin din Bistrita nu e scump plus ca an 2 saptamani ti-l iei acasa, io nu iam platit decat dupa ce iam probat an padure si am scos trufe cu caini, daca le dai lor trufele iti dau si cateva locuri undeva pe langa tine, au locuri pestetot in tara

 73. Nu pune botul la vrajeala lui asta care ti-a si sarit in ajutor.Sa nu te puna pacatul sa mergi la ala din Bistrita,ca te stoarce de bani si daca ai norocul sa gasesti trufe ati zice ca ti le cumpara,dar defapt baiatul ie jmecher si dupa ce-ti gasesti locuri mai multe nu-i mai convine sa le cumpere de la tine,k are oameni pusi sa umble an toata tara dupa trufe si vin la tine an zona si le culeg ei.Nu zi an ce zona stai ca imediat ai ramas fara locuri.Sint o gasca si daca le pici in plasa nu mai iesi,k te santajaza si te ameninta ca vin peste tine cu recuperatorii,peste cativa oamei au fost si le-au dat bataie.nu-ti pot da nume de dresor k zic astea ca-i fac reclama,dar sint destui dresori buni,eu i-am cumparat dresati gata.

 74. SIMPOZION despre cultivarea trufelor si SEMINAR de initiere in industria trufiera, Oradea, 26-27 mai 2012
  DRAGI PRIETENI!

  Prin acest anunț vă invităm să participați la următorul program combinat organizat de Truffoir Srl., care va include un Simpozion despre cultivarea trufelor și un Seminar de inițiere în industria trufieră.

  Simpozionul este dedicat tuturor persoanelor interesați de cultivarea trufelor, iar seminarul de inițiere în industria trufieră pune accesntul pe formarea trufarilor care vor să începe colectarea acestor ciuperci din flora spontană. Fiind vorba despre două programe diferite, cei interesați pot participa separat sau la ambele programe.

  IMPORTANT! Participarea la programul Simpozionului este GRATUITĂ! Vă așteptăm!

  Despre Simpozion!

  După ani întregi de seminarii și programe educative în domeniul colectării trufelor, a venit timpul să acordăm mai multă atenție cultivării acestor ciuperci fantastice. În cursul anului 2011 împreună cu tineri antreprenori am creat prima plantație de trufe în România cu Tuber melanosporum, exclusiv cu plante de la firma Robin Pepinieres din Franta. De atunci, interesul după asemenea investiții a crescut semnificativ, iar noi am ajuns în situația că nu mai facem față cererilor de informații prin email și telefon. De aceea am decis să organizăm un simpozion pe această temă, ca întrebările Dvs. să fie răspunse direct de specialiști. Vom aborda subiectul începând de la noțiuni de bază (eg. Ce este micoriza? Ce tip de sol este favorabil pentru cultivarea trufelor?) până detalii legate de metodele de plantare, folosirea sistemelor de irigație, cât și colectarea și comercializarea trufelor produse.

  Despre Seminar!

  Seminarul din acest an va fi unul inedit si diferit de celelalte programe de inițiere, încât – de data aceasta – vom efectua partea practică în cea mai bună plantație de trufe în Europa de Est. Cum Truffoir a intrat în posesia unei plantații trufiere cu o producție majoră de Tuber aestivum, seminarul va exploata aceste posibilități, oferind seminariștilor o vânătoare de trufe excepțională. Încât meseria de trufar se bazează pe experiență acumulată pe teren, un asemenea început cu multe trufe, cu posibilitatea de a scoate trufele de către participanți, vă oferim un program fără concurență în acest domeniu.

  După vizita în plantație, programul seminarului va continua pe plan teoretic cu teme cuprinse de la speciile de trufe colectate, metodologia culesului, dresajul câinilor etc.

  Program

  Simpozionul va fi organizat pe data de 26 mai 2012 la Oradea, între orele 9 și 17, având în program prezentările specialiștilor, filme didactice și discuții. A doua zi participanții simpozionului vor avea posibilitatea de a vizita cea mai bună plantație de trufe în Europa de Est, care se află la 180 de km de la Oradea, pe teritoriul Ungariei. Plecarea la plantație va fi sâmbătă la ora 17.30 cu mașini proprii, iar cazarea va fi aranjat în hotel sau în corturi de către organizatori. Vizita în plantație va începe la ora 7 duminică dimineața, care va fi urmat de un seminar de inițiere în colectarea trufelor.

  Nu ezitați să participați!!!

  CÂND SI UNDE?

  Programul Simpozionului va fi organizat în data de 26-27 mai 2012, la Oradea (locația exactă va fi publicată celor interesați după înscriere). Programul Seminarului va fi organizat la plantația din Ungaria.

  PROGRAM

  Sâmbătă, 26 mai 2012

  9.00: Deschiderea simpozionului de către Fekete A. Oszkár, directorul firmei Truffoir Srl

  9.30: Un parteneriat mutual: Micoriza. – lectură de dr. Mircea Selegean, profesor universitar Universitatea de Vest din Timisoara

  10.45: Pauză

  11.00: Cele trei elemente ale succesului. Plantă, sol, climat. – prezentat de dr. Andrea Gogán, Universitatea Szent István din Gödöllő, Ungaria

  12.00 Studiu de caz: Truficultură în emisfera sudică. Succes în Australia. – prezentat de dl. István Bagi, specialist în domeniul trufelor

  13.30 Pauză de masă oferit de organizatori.

  14.30 Viața în plantație. Film didactic, regizat de firma Robin Pepinieres, Franța

  15.00 Lucrări de mentenanță în plantații trufiere. – prezentat de dl. Adrian Lascu, specialist în domeniul trufelor

  15.30 Studiu de caz: Prima plantație de Tuber melanosporum în România. – prezentat de Zagarin Claudiu, proprietarul plantației.

  16.00 Pas cu pas. Plan de afacere pentru investiții în truficultură. – prezentat de Fekete A. Oszkar, director Truffoir Srl.

  16.45 Întrebări și discuții.

  17.00 Pornire spre plantația din Ungaria.

  Duminică, 27 mai 2012

  7.00: Vizită în plantație, care cuprinde:
  – Prezentare metodelor de plantare. Densitate, distanță.
  – Prezentarea lucrărilor de mentenanță în plantație.
  – Căutarea trufelor cu câini special dresați
  – Metodele culesului sustenabil

  11.00: Pauză

  12.00: Prezentări teoretice despre speciile de trufe, dresaj câine, cultivarea trufelor etc.

  14.00: Prânz. Meniu cu trufe.

  15.00: În expediție după trufe. – film didactic.

  17.00: Închiderea programului. Înmânarea diplomelor de participare. Transfer înapoi la Oradea.

  TAXA DE PARTICIPARE ŞI ÎNREGISTRARE

  Participarea la programul simpozionului în ziua de 26 mai 2012, este GRATUITĂ!

  Pentru vizita în plantație și programul seminarului, taxa de participare este de 99 de euro pentru cei care se înscriu și plătesc 50% din taxa de participare, până la data de 29 aprilie 2012. Pentru cei care se înscriu după această dată, taxa de participare este de 149 euro. Suma include costul intrării în plantație, materiale didactice și meniul cu trufe.

  Înregistrarea pentru seminar se face prin completarea formularului online atașat acestui e-mail.

  Înregistrarea se va finaliza abia după achitarea unei avans de 250 de lei în contul bancar, ale cărui date vi le vom trimite după ce am primit înscrierea Dvs. Suma nu se returnează în caz de neprezentare la seminar. Restul sumei va fi plătit la fața locului.

  Observatii:

  Firma Truffoir S.R.L. va înregistra evenimentele pe parcursul seminarului în format audiovizual. În cazul în care participanții nu vor să apară în aceste înregistrări, vă rugăm să ne comunice refuzul în scris, înainte de începerea seminarului.

  TERMEN-LIMITĂ PENTRU ÎNREGISTRARE SI PLATA AVANSULUI :

  Pentru Simpozion termenul de înscriere este 25 mai 2012. Participarea la acest program este GRATUITĂ!

  Pentru Seminar termenul de înscriere este de 29 aprilie 2012, ca să vă calificați pentru taxa de participare de 99 euro. După această dată termenul de înscriere este 25 mai 2012.

  PENTRU A VĂ ÎNSCRIE LA SEMINAR, VĂ RUGĂM SĂ DAŢI CLICK PE LINKUL ALĂTURAT:

  http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFp0TUpDQnNweE1SbzdsaHBYLW9OVnc6MA

  După ce ați citit detaliile tehnice legate de organizarea seminarului, vă rugăm să completați acest formular cu datele Dvs., pentru a vă putea înregistra.

  IMPORTANT! Înregistrarea va fi considerată finală, abia după plata avansului de 250 de lei în contul afișat în invitație. Pentru orice nelămurire vă rugăm să ne contactați telefonic la 0751-223555 sau prin email la info@truffoir.ro .

  Echipa, Truffoir Ltd.

 75. Vand catei din caini cautatori de trufe de 4 generatii.
  Vand cainii gata dresati.
  Rase: metis, pointer, lagotto, labdaror
  0763378010 pentru mai multe informati.

 76. vad ca nu se lauda nime… aaa uni numa la vandut caini se stiu lauuda(ma refer la cei di salaj), de ce va vindeti ciinii daca va laudati ca aveti trufe in salaj? aaa nu prea aveti… vindeti jeavre si cautati la noi in judiet. reclama de fraeri. rusine

 77. AM SI EU O INTRB DAK MA POATE AJUTA CINEVA SUNT DIN BACAU CUNOSC O SUPRAFATA FOORTE MARE DE TEREN K ALUN.PIN PLOP MESTEAKN FAG ETC EXISTA POSIBILITATEA DE A SE GASI TRUFE IN LUNA OCTOMBRIE AS INVESTI BANI INTRUN CIINE DRESAT,AS DORI SI PERIOADA DE RECOLTARE A TRUFELOR CUNOSC BINE ZONA AM LUCRAT IN SILVIC 10 ANI VA MULTUMESC

 78. Ticule ce ii scris in articolul de sus in cea mai mare parte e o porcarie si sunt scrise aproape numai minciuni in primul rand trufele nu se gasesc la 40 cm sau pana la 80.Poate la matale in gradina ai ingropat o trufa la 1 m si ai gasito la 80.O alta minciuna este pretul cainilor care nu trec de cel mult 1000$ nu cum spune doamna ca trec usor peste 10.000.eu am luat un caine dresat , rasa originara lagotto sau terrier cu 400$ buc
  Tanti ar fi bine sa stergi articolu asta ca ii o adunatura de minciuni

 79. STIE CINEVA DAK IN ZONA JUD BACAU SE GASESC TRUFE? VA POT AJUTA CU DETALII PT A DRESA UN CIINE LA VOI AKSA FOARTE USOR .EU AM CUNPARAT UN PUI IAR FIUL MEU DE 14 ANI LA DRESAT RASA E UN LABRADOR SUNT EXTRA ORDINARI DE INTELIGENTII.EU SUNT IN ITALIA SI AM AVUT OCAZIA SA MERG LA UN PRIETEN CARE ASTA FACEA DRESA CIINI PT TRUFE.MIA EXPLIKT ALA CUM SE FACE.AM CUNPARAT DE AICI 2 BORCANASE DE TRUFE MACINATE SI LEAM TRIMIS IN ROMANIA APOI A INCEPUT SA SE JOACE BAIATUL CU EL K O MINGE MIK PINA SA INVATAT SA O ADUCA LA EL APOI A PUS TRUFE MACINATE IN MIJLOCUL MINGI SI TOT ASA SE JUK CU CATELU REZULTATELE ERAU FFF MARII SI INTERESUL PUIULUI ERA ASA DE MARE INCIT ERA FOARTE DORNIC DE A ADUCE MINGEA CU MIROSUL DE TRUFE LA TINE.DUPA O PERIOADA SCUTA A INCEPUT SA O PUNA IN PAMINT MINGEA CU MIROSUL DE TRUFE ACOPERINDO NUMAI JUMATATE MINGEA PRIMA DATA DUPA AIA MAI MULT.AKM NU VA VINE SA CREDETI CE SATISFACTIE ARE CATELUL CIND CAUTA MINGEA IN PAMINT O GASESTE DE FIECARE DATA O SCOAATE SI O ADUCE LA TINE.UITASEM SA SPUN K DE FIECARE DATA CIND O ADUCEA PRIMEA RECOMPENSA MINCARE SPECIALA SI BINENTELES APLAUZE SI ALINTARE .AKM ASTEPT SA MA INTORC AKSA SA VAD DAK SE GASESTE IN ZONA NOASTRA TRUFE SUNT TARE CURIOS DAK SUNT SAU NU.SI UITE ASA NE DRESAM NOI CIINI SI NU AJUNGEM SA DAM O MULTIME DE BANI PE UN CIINE.DEJA IA INTRAT IN MEMORIEA CIINELUI MIROSUL DE TRUFE SI EL STIE EXACT CE TRB SA CAUTE .ESTE FOARTE INPORTANT MIROSUL CARE EL IL PRINDE REPEDE DIN MIROSUL DE ULEI DE TRUFE SI TRUFE MACINATE CARE SE GASESTA IN COMERT AICI IN ITALIA.AM MERS IN ROMANIA IN OCTOMBRIE 2012SI AM MERS K BAIATUL IN PADURE LOCUIM APROAPE DE PADURE DE PLOP ALUN AM INGROPAT MINGEA LA 15 CM IAR A DOUA ZII AM MERS CU CIINELE IN ZONA AIA FARE A II INDIK LOKL SA VEDEM CE FACE.SURPRIZA,A GASIT MINGEA SI A ADUSO LA NOI,CE FERICIRE SE VEDEA PE EL DE NU SE POATE SPUNE.PRIMIND BINEINTELES IN MOMENTUL ALA CV BUN………….PAKT K NOI ROMINI NU SPUN MULTI TRB ASTA ASTEPTIND K TOTI SA CUNPERE CIINI LA PRET MARE DE LA EEEEEIIII.ASA CA SPER SA VA FIE DE FOLOS POSTAREA MEA SI SFATURILE SA VA FIE DE MARE FOLOS.SUNT SAITURI DAK NU VA DESSCURCATI IN ARATA KM TRB SA FACI SATI DRESEZI CIINELE DAR NUMAI IN ITALIANA GASESTI SAITURI SI SFATURI K NOI SUNTEM K SUNTEM.NU NE AJUTAM K DETALIII.AJUNG IN APRILIE AKSA SI O SA PUN CITEVA FILMULETE K SFATURI CA EU MA PRICEP MAI PUTIN K INTERNETUL OSA PUNA FIUL MEU.FOARTE INPORTANT E SA VA FACETIII ROST DE TRUFE MACINATE SAI INTRE IN MEMORIE MIROSUL.SUNT MULTE TRUCURI DE INVATAT DAR AKM NU MAI AM TINP O SA REVIN SI CU MAI MULTE DETALIII DAK SUNTETI INTERESATIII.IAR UN SFAT PUIUL CIND ESTE MIC ESTE INDIKT SA INCERCI SAL DRESEZI INCEPIND DE LA 6 SAPT JUCINDUTE K EL TLF3277171526

 80. UNDE S-AR PUTEA GASI ULEI DE TRUFE SAU ALTE SUBSTANTE CU MIROSUL ASEMANATOR NECESARE PREDRESAJULUI UNUI CATEL .POT OFERI SFATURI PENTRU PREDRESAJUL CATEILOR SPECIALIZATI PE URME DE MIROS CONTRA UNEI MONSTRE DE SUBST.MIROSITOARE.TEL 0721327666

 81. pt crisonel ulei cu trufe macinate se gaseste la super marchet in italia .eu personal de aklo miam facut rost costa 5 euro borcabelu
  dak ai pe cineva aici in italia te poate ajuta . eu miam dresat un ciine k asa cv si sunt ffff multumit de rezultatul obtinut bafta la totiii

 82. Pentru Dumitru -Eu sunt din jud.Bacau-Onesti si am aflat despre cateva zone cu posibilitati din imprejurimi.Contacteaza-ma si mai discutam .

 83. vand pui lagotto romagnolo nascuti la 22 februarie 2013,puii vor fi disponibili din aprilie,vaccinati,deparazitati.telefon 0746756321

 84. Cumpar urgent trufe in cantitati mari pentru restaurante in Elvetia , plata pe loc la primirea marfii , angajez muncitori sezonieri pentru recoltarea trufelor plata la sfarsitul zilei de lucru . informatii la nr de telefon 073220245 .

 85. Angajez urgent muncitori sezonieri pentru recoltare si sortare trufe pentru export in italia . plata se v-a face pe loc la sfarsitul fiecareia zi de lucru , informatii suplimentare ; sunati la nr de telefon 0721220770 .

 86. pt crisone cu ce te pot ajuta eu sunt in italia akm ajung in romania in aprilie suntem foarte aproape eu sunt un pic mai sus de comanesti dak doresti ceva sati duc de aici te pot ajuta dami un sms si te sun euuuuuuuuuuu nr telf327717152 si vb mai multe dak vrei o duminica placuta

 87. pt crisonel am scris gresit nr de telf asta e 3277171526 astept sms si te sun eu

 88. Vand trufe negre.dresez si vand caini lagotto romagnolo pt.cautat trufe0767230080.Nicusor

 89. ilegal sa sapi in padure :))) chiar daca ar fi nu ai sa vezi pe nimeni cu un harlet in padure sapand dupa trufe. cainele face toata treaba. Si daca cineva incearca cu porcul sar putea sa iti manance trufa inainte sa o vezi la culoare :))))))

 90. vand pui lagotto romagnolo,3 luni,vaccinati la zi,deparazitati,la pret acceptabil.telefon 0746756321

 91. vand pui lagotto romagnolo fatati la 8 08 2013 din parinti cautatori de trufe,carnet de sanatate,pret 350 e negociabil,telefon 0742807584

 92. BAI FRATILOR BINE CA VEDEM TRUFELE CA BOI DE GUVERNANTI NU VAD CUM MUNTI NOSTRI SA ALES PRAFUL DE EI SI NOI DISCUTAM DE TRUFE

 93. Pt.ana imi mai zici te rog frumos o data si mie de cine sa ma feresc din horezu vl.caci vreau si eu un caine si nu as vrea sa patesc ca tine mersi

 94. Salut la toata lumea,sunt uimit si derutat nu stiu ce sa mai cred.Daca este cineva dispus sa ma lamureasca il rog sa ma sune doar bip,sau sms, si am sa-l sun(la mine in zona nu este semnal).Sunt interesat si vreau sa ma alatur cautatorilor de trufe. Va multumesc si astept cu nerabdare.tel 0736110346

 95. I am starting up a online blog directory and was wondering if I can submit your blog? I’m hoping to increase my directory slowly by hand so that it maintains top quality. I will make sure and put your website in the proper category and I’ll additionally use, „%BLOGTITLE%” as your anchor text. Be sure to let me know if this is ok with you by mailing me at: %EMAIL%. Thanks alot :)

 96. Admiring the dedication you put into your website and detailed information you offer. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

Comments are closed.