Liber la incompetență!?

Hotărât lucru, PNL și USR-PLUS nu sunt la acest moment o alternativă la guvernarea actuală și nu au soluții sau programe să ducă România mai departe. Așa se explică refuzul mai mult decât explicit de a prelua acum guvernarea spre a-i curma ”chinul” premierului Dăncilă care în foarte scurt timp nu va mai recunoaște nici că este membru al PSD, doar să-i facă pe plac președintelui ”reales”, cel puțin de americani, Iohannis. Prin Opoziție este frică de guvernare care se traduce prin existența și promovarea unor indivizi de teapa lui Câțu și Caramitru jr.,cu declarații aiuritoare care au rolul de a crea confuzie și iritare.

Doar așa se pot explica derapajele de tip Cîțu, liderul senatorilor PNL care se pricepe la economie ca majoritatea dintre noi la fizica cuantică. Specimenul a venit cu nesimțire în piața publică cu o declarație de tipul Traian Băsescu despre bugetari, ei sunt vinovați pentru toate relele din România și de aia nu are  PNL un program de redresare a țării. Deși nu a venit încă oficial la guvernare, majoritatea pedelistă din PNL și-a dat ”arama pe față” cum spune românul, adică austeritate pentru cei mulți și stadioane în pantă, adică investiții fără noimă pentru îmbogățirea clientelei de partid care stă pe sec de ceva ani de zile. Sub pretextul că salvează țara și viitorul copiilor acestor meleaguri, care fie vorba între noi de asta au plecat din România,  liberalii au renunțat definitiv la principiile liberale și la istorie în favoarea doctrinei populare. România, în concepție liberală, nu trebuie să fie decât o colonie cu învățământ și sănătate la pământ, cu servicii publice dezorganizate, cu o forță de muncă ieftină pentru capitalul străin. Aparent forțată, această concluzie se impune de vreme ce liberalii nu l-au trecut pe linie moartă pe Florin Câțu, care nu este la prima gafă, și USR-ul ține bine de Caramitru jr. Care a venit să ”fericească” țărișoara după ce ar fi făcut ceva purici prin multinaționale.

România, ca oricare țară din lumea asta, are nevoie de bugetari pentru că așa funcționează un stat. Că unii muncesc mai mult sau mai puțin este o altă problemă care poate fi reglementată. Că în sectorul public  există o anumită rigoare și respect față de salariat în comparație cu arbitrariul din privat este un adevăr, Parlamentul și instituțiile statului nu își fac treaba. Dacă instituțiile statului și-ar face datoria iar corupția ar fi redusă la procente decente, nu am avea patroni bogați și firme sărace sau în faliment și nici politicieni de genul Cîțu. Ideea de a învrăjbi pe bugetari cu angajații de la privat nu este nici nouă și nici benefică, a fost însă un vehicul electoral pentru președinții Băsescu și Iohannis. Se reușește astfel, a câta oară, ca românii să nu fie atenți la cum le merge lor, nu prea bine de altfel, și doar din cauza politicienilor  nu  a avantajelor câștigate de anumite categorii socio-profesionale. Avem nevoie de personalul sanitar, de cadre didactice, de poliție și ordine publică, de Armată și Situații de Urgență, la fel cum avem nevoie de firme care să facă plus valoare. Doar că în sectorul bugetar studiile superioare, ca să luăm doar un criteriu, sunt preponderente în timp ce pe șantier sau în fabrică sunt opționale și reduse. Așa că Florin Cîțu ar trebui să știe vorba românească cu ”ai carte, ai parte”!