Let’s do it Romania! Cei mai mulți voluntari la curățenie au fost elevi

Let’s do it Romania, în Gorj a presupus implicarea în activităţi de ecologizare a nu mai puţin de 10000 de voluntari, care în cursul zilei de sâmbată 25 septembrie 2010 au reuşit colectarea din parcuri, marginea drumului, albii de râuri sau spatele blocului a nu mai puţin de 30 de tone de gunoaie. La această acţiune au participat tineri, vârstinici, bărbaţi, femei, oameni din toate păturile sociale. Un număr masiv de voluntari a fost reprezentat de elevii din judeţ, care deşi aveau zi liberă au ieşit în număr mare la această acţiune.

Elevii de la Scoala Generala Ceauru au curătat malurile râurilor Jales si Rasova
Elevii de la Scoala Generala Ceauru au curătat malurile râurilor Jales si Rasova

Let’s do it Romania, doar în Gorj a presupus implicarea în activităţi de ecologizare a peste  10000 de voluntari, care în cursul zilei de sâmbată 25 septembrie 2010 au reuşit colectarea din parcuri, marginea drumului, albii de râuri sau spatele blocului a nu mai puţin de 30 de tone de gunoaie. La această acţiune au participat tineri, vârstinici, bărbaţi, femei, oameni din toate păturile sociale. Un număr masiv de voluntari a fost reprezentat de elevii din judeţ, care deşi aveau zi liberă au ieşit în număr mare la această acţiune.
De apreciat este şi modul în care autorităţile locale au sprijinit această acţiune punând la dispoziţie remorci şi camioane care au însoţit voluntarii în activitatea lor, dar şi faptul că gestionarul gropii de gunoi ecologice şi-a dat acceptul pentru a recepţiona în mod gratuit respectivele deşeuri.
Dintre numeroasele instituţii de învăţământ din judeţ ale căror elevi au participat în mod masiv am remarcat Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” şi Şcoala Generală Ceauru- Băleşti.

Curăţenie la Târgu-Jiu
Aşa cum ne declara profesorul Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, în ciuda vremii neprietenoase, 30 de elevi îmbrăcaţi cu tricouri şi şepci cu însemnele colegiului şi „înarmaţi” cu mănuşi, saci de gunoi şi mai ales cu mult entuziasm, s-au deplasat împreună cu cadrele didactice (profesorii  Carmen Vulpe şi  Armand Linoiu)  şi reprezentantul Primăriei Tg-Jiu (Sorin Găvănescu), către zona care le fusese repartizată (zona cuprinsă între străzile Lotrului, Sişeşti şi Şoseaua de Centură). După ce s-au strâns  în întregime gunoaiele, acestea au fost încărcate într-o maşină aparţinând Direcţiei de Servicii Comunale Tg-Jiu.

Elevii de la CT GGM au curatat mai multe strazi din Târgu-Jiu
Elevii de la CT GGM au curatat mai multe strazi din Târgu-Jiu

150 de elevi la curăţenie la Băleşti
Let`s Do It, România!“, cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în Romania, s-a desfăşurat pe data de 25 septembrie şi în comuna Băleşti, indiferent că vremea a fost sau nu de partea noastră. La Băleşti acţiunea a implicat peste 150 de elevi de la şcolile din comună şi Serviciul de Salubrizare al Primăriei. Coordonată de primarul Aristică Paicu şi directorul şcolii Cornel Şomâcu, activitatea a presupus implicarea a peste 150 de elevi şi mai multe cadre didactice.
Despre Ziua Curăţeniei, Aristică Paicu ne-a declarat: ”Acţiunea s-a încheiat cu bine şi putem afirma, fără falsă  modestie, că a fost încununată cu succes, meritul fiind al organizatorilor, cât şi al tuturor celor implicaţi. S-au strâns peste 200 de saci de gunoi, mulţumesc deopotrivă elevilor şi cadrelor didactice.”

One Comment on “Let’s do it Romania! Cei mai mulți voluntari la curățenie au fost elevi”

  1. felicitari pentru toti elevii din aceasta tara nenorocita care au dat tot concursul pentru derularea acestui chipurile proiect international si au mai facut in urma nenorocitilor care arunca gunoi in nestire curat. dar ce m-a oripilat a fost nesimtirea unor primari de prin unele localitati care au lasat de izbeliste gramezile de saci menajeri carati din greu de copii! sa te mnai intrebi cine organizeaza care i-a fost scopul? ca inca se mai fac treburi in tzara asta cu elevii! in orice caz ca profesor m-am simtit ca pe vremuri cand eram elev si ma duceam la cules la vie, la practica agricola parca! nu copiii acestei tzari trebuie sa va faca curatenie in tzara domnilor! nu mai profitati de naivitatea lor si nu-i mai exploatati! in germania si austria tot elevii scolilor aduna gunoaiele de strazi? rusine! de aia am intrat in europa? pfff cat de penali putem fi!

Comments are closed.