Handbaliștii Energiei vor un sezon mai bun

Handbaliştii Energiei Pandurii au răspuns prezent la reunirea lotului, programată luni seara. În efectiv complet după sosirile lui Novanc, Savenco şi Sandu Iacob oamenii lui Stângă au şi plecat în primul cantonament al verii programat în staţiunea Eforie Nord.

Handbalistilor li s-a comunicat programul de pregătire după ce în noaptea de dinainte au petrecut de zor la nunta lui Ilieş
Handbalistilor li s-a comunicat programul de pregătire după ce în noaptea de dinainte au petrecut de zor la nunta lui Ilieş

După o vacanţă binemeritată de 6 săptămâni, oamenii de „bronz” ai Energiei din sezonul trecut s-au reunit luni sub comanda secundului Mircea Bedivan şi câteva ore mai târziu au şi plecat spre primul cantonament. Gorjenii şi-au stabilit cartierul general pentru următoarele 6 zile la mare, acolo unde Stângă va încerca să-şi capaciteze elevii pentru sezonul extenuant care va urma pe 3 fronturi, campionat, cupă şi Cupa EHF. Interesant este că majoritatea dintre ei erau deja „extenuaţi” încă din prima zi după ce duminică au petrecut până dimineaţa la nunta fostului coleg Dan Ilieş. „Eu sper ca în EHF să mergem 2-3 tururi. Suntem capi de serie, în primul rând. În al doilea rând nu cred că vom da peste echipe spaniole şi nemţeşti decât în turul patru. Până atunci ne formăm şi noi un stil de joc, căpătăm puţină experienţă, iar faţă de prima noastră participare în cupele europene avem o echipă mult mai valoroasă” a precizat preşedintele Gore Popescu.

Turneu tare la Târgu Jiu!
După sejurul la mare, Stângă îşi va chinui elevii într-un cantonament montan de 10 zile în staţiunea Sinaia. Odată încheiate cele 2 stagii axate pe pregătirea fizică, handbaliştii vor trece la meciurile amicale. În luna august Stângă a perfectat deja un turneu puternic chiar la Tg Jiu. „Vor participa cinci sau şase echipe, patru dintre echipele invitate confirmând deja prezenţa. Este vorba de Universitatea Cluj, UCM Reşiţa, CSM Bucureşti şi Minaur Baia Mare. Vom face câteva meciuri de verificare cu cei de la UCM Reşiţa. Sunt aproape şi deja am stabilit cu ei aceste întâlniri. Pe final de pregătire cred că vom evolua şi la un turneu în ţară. Ar mai fi şi varianta unor jocuri cu echipe din Serbia. Ori mergem noi la ei, ori să vină ei la noi.”

Florea a semnat
Deşi s-a ţinut tare la negocieri timp de câteva săptămâni, golgeterul Energiei din sezonul trecut Gabriel Florea s-a dat până la urmă bătut şi a semnat prelungirea în termenii propuşi de conducere. „Florea şi-a băgat minţile-n cap şi a semnat pe doi ani.Mă bucur că am avut aceste discuţii mai dure cu el şi sper că a înţeles că nu se procedează aşa. Indiferent de cât de valoros sau mai puţin valoros ai fii. Din nefericire, viaţa confirmă că jucători care au făcut „figuri”, mai devreme sau mai târziu au revenit la Târgu Jiu dar s-a demonstrat că nu mai aveau valoarea de altădată” a declarat preşedintele gorjenilor despre jucătorul care şi-a făcut şi debutul la naţională în acest an.

„Banii m-au convins!”
Cea mai de răsunet achiziţie a Energiei din această vară, interul Sandu Iacob a dezvăluit motivele care l-au determinat să accepte oferta gorjenilor. Omul cu 140 de selecţii şi 550 de goluri în naţională a admis că, în cazul său, partea financiară a fost pe primul plan. „Am deja 33 de ani şi nu mai pot să aleg cu sufletul. Banii oferiţi de domnul Popescu au fost principalul motiv pentru care am venit aici. Am mai avut oferte de la Reşiţa şi de la câteva echipe din Israel dar am preferat Tg Jiul şi pentru că echipa va juca în Cupa EHF. Am petrecut 3 sezoane minunate acasă la Bacău dar era momentul pentru o schimbare şi sunt convins că Energia se va bate la vârf în acest sezon. La naţională nu mai revin pentru că nu ar fi corect să profit de munca celor care au calificat România la Campionatul Mondial dar vreau să continui să joc handbal atât timp cât mă vor ţine forţele” a explicat jucătorul care va câştiga în jur de 3.500 de euro pe lună la Tg Jiu. Iacob a trecut în cariera sa pe la cele mai tari echipe din România, HCM Constanţa, Steaua şi Fibrex Săvineşti dar a jucat şi în cel mai puternic campionat din lume, Bundesliga, la Lubbecke.

One Comment on “Handbaliștii Energiei vor un sezon mai bun”

  1. bafta energia!demonstrati ca exista si alte sporturi care merita vazute,practicate si sponsorizate.domnului stanga, cu stima si respect,ii multumesc ca ne antreneaza echipa ,ca poate sa impartaseasca din experienta sa.hai energia,hai baieti!

Comments are closed.