Două înfrângeri pentru elevii lui Stângă la „Cupa Energia”

Handbaliştii de la Energia şi-au cam dat „în petic” tocmai acasă la turneul devenit deja tradiţie, „Cupa Energia”. Stângă and Co nu au reuşit decât un loc trei la una dintre ultimele repetiţii dinaintea debutului de sezon.

Kukrika & Co. şi-au măsurat forţele la Tg-Jiu cu una dintre contracandidatele directe la titlu din viitorul sezon, UCM Reşiţa. În amical cei de la Energia au pierdut, să stea altfel lucrurile în oficiale?
Kukrika & Co. şi-au măsurat forţele la Tg-Jiu cu una dintre contracandidatele directe la titlu din viitorul sezon, UCM Reşiţa. În amical cei de la Energia au pierdut, să stea altfel lucrurile în oficiale?

Din păcate, oboseala acumulată în seria de amicale din Serbia şi-a pus amprenta asupra evoluţiei handbaliştilor de la Energia exact la primul turneu din această vară organizat la Tg-Jiu în acest weekend. Deşi porneau din postura de gazdă, elevii lui Vasile Stângă au terminat competiţia intitulată Cupa Energia doar pe locul III, la finele turneului găzduit de Sala Sporturilor din Tg-Jiu, „pandurii” trecând-şi în cont două înfrângeri (cu Minaur Baia Mare, în grupe şi cu UCM Reşiţa, în semifinale) şi două victorii (Steaua Bucureşti, în grupe şi Minaur Baia Mare, în finala mică). Câştigătoarea trofeului de la Tg-Jiu s-a numit în schimb, una dintre contracandidatele gorjenilor la titlu din viitorul sezon al Ligii Naţionale, UCM Reşiţa, care a terminat competiţia cu 3 victorii din tot atâtea posibile.

„Un meci nu prea seamănă cu altul…”
Aflat în acest moment pe ultima sută de metri cu pregătirea pentru debutul de campionat, tehnicianul Energiei, Vasile Stângă, a tras câteva concluzii după turneul de la Tg-Jiu. Tehnicianul Energiei a recunoscut faptul că echipa gorjeană nu a atins încă forma sportivă optimă pentru ora startului de sezon: „A fost o repetiţie foarte bună pentru noi, deoarece la meciurile acestea ne dăm şi noi seama la ce mai avem de muncit. Poate că am greşit venind din Serbia doar cu o zi înainte de debutul turneului de la Tg-Jiu pentru că s-a acumulat o mare oboseală. Dar asta scuză doar parţial evoluţia din prima partidă, cu Minaur, în care jucătorii au fost lipsiţi de… tot! S-a văzut însă, că un meci nu prea seamănă deloc cu altul, am mâncat bătaie în primul joc, şi am bătut la 20 de puncte diferenţă în cel de al doilea cu Baia Mare. Iar legat de partida cu Reşiţa, a fost un meci de bătaie şi e păcat că nu am reuşit să ţinem până la capăt ritmul jocului. A lipsit acea concentrare în anumite momente ale jocului, am ratat foarte mult şi totul s-a pierdut în 3-4 minute. Încă nu suntem la foarma maximă, mai avem de lucru. Deocamdată la vreo 60-65% din capacitate.”, a declarat Vasile Stângă.

Mai avem două săptămâni de lucru şi sper ca la începerea sezonului să fim cu motoarele în plin şi să tratăm campionatul foarte serios. Trebuie să lucrăm în relaţiile de atac, de joc, să lărgim puţin jocul de atac.
Vasile Stângă, antrenor Energia Pandurii Tg-Jiu