Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Şcoala » Concurs județean de istorie dedicat Centenarului pentru elevii Gorjului

Concurs județean de istorie dedicat Centenarului pentru elevii Gorjului

Submitted by on 23 August 2018articol citit de 675 ori | No Comment

 

Sute de elevi din Gorj din clasele gimnaziale vor participa la Concursul Județean de Istorie ”Gorjul și Marea Unire”. Competiția este organizată de Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” și Asociația ”Școala Gorjeană” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale și Societatea de Științe Istorice, filiala Gorj. Potrivit organizatorilor, pe 22 septembrie 2018 se va desfășura etapa locală în toate școlile gimnaziale ale Gorjului iar în 14 octombrie 2018 etapa județeană. Proiectul este aprobat și finanțat de Ministerul Culturii.

Proiectul educational face parte din Programul de activități al Consiliului Județean Gorj și Muzeului Județean de Istorie dedicat Centenarului și are drept scop conștientizarea tinerei generații asupra rolului Marii Uniri în evoluția României Contemporane. Manifestarea va fi finanțată de către Ministerul Culturii pentru următorii trei ani.
Concursul se adresează elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a de la nivelul județului și presupune realizarea unui referat/proiect despre contribuții gorjene la realizarea României Mari și un test de cultură generală din bibliografia Marii Uniri, sinteză care o va primi fiecare școală. Premiile sunt generoase iar câștigătorii vor fi răsplătiți și cu o excursie la Alba-Iulia de Ziua Națională.
Profesorul Cornel Șomîcu, președintele Asociației ȘCOALA GORJEANĂ, ne-a declarat: ”Ne bucurăm să vă anunțăm că această competiție, rod al colaborării noastre cu Muzeul Județean dar și alte instituții cum ar fi Inspectoratul Școlar județean Gorj, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale și Societatea de Științe Istorice Gorj, a devenit realitate și a fost acceptată la finanțare. În această toamnă avem un calendar foarte strâns, în 22 septembrie avem etapa pe școală și în 14 octombrie finala județeană. Elevii vor participa sub forma unor echipaje cu trei componenți, munca lor fiind apreciată de un juriu de specialiști recunoscuți în acest domeniu. Premiile sunt substanțiale iar intenția organizatorilor este ca toate școlile din județ să participle la această competiție.”
Proiectul educational a fost girat de un Consiliu Științific alcătuit din:Prof. dr. Gheorghe Nichifor; Prof. dr. Dumitru Hortopan; Prof. dr. Ion Mocioi; Prof. dr. Gheorghe Gorun; Prof. dr. Dumitru Cauc; Prof. dr. Olimpia Bratu; Prof. dr. Dorina Nichifor; Prof. dr. Marcela Mrejeru; Lect. Univ. Dr. Adelin Ungureanu; Prof. dr. Albinel Firescu. Din Comisia de organizare la nivel județean reținem următoarele cadre didactice: prof. Cornel Șomîcu; prof. Cristian Ciobanu; prof. Grigore Alexandrescu; prof. Andrei Popete-Pătrașcu; prof. Ion Hobeanu; prof. Teodor Mergea; prof. Vasile Udroiu; prof. Nicolae Negrea; prof. Adriana Peptan; prof. Dorel Șorop; prof. Liviu Groșanu; arhiv. Cristina Paula Vasiloiu; prof. Angelica Necșulea; prof. Dan Pupăză. Va exista o Comisie de organizare în fiecare școală prezidată de director și de profesorul de istorie din fiecare școală.

Leave a comment!

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at.