A început „calvarul” de vară!

Petre Grigoraş şi-a mutat începând de luni, cartierul general la Sibiu, acolo unde Pandurii vor desfăşura primul stagiu de pregătire al verii. Cantonamentul este anunţat de Grig ca fiind unul chinuitor pentru „panduri”, dar extrem de necesar.

Grig and Co. sunt hotărâţi ca în sezonul 2011-2012, Pandurii să aibă un alt obiectiv decât în anii precedenţi...
Grig and Co. sunt hotărâţi ca în sezonul 2011-2012, Pandurii să aibă un alt obiectiv decât în anii precedenţi...

După ce au trecut cu bine peste vizita medicală (efectuată în weekendul trecut la Craiova), începând de luni, timp de 10 zile, Pandurii se vor lupta cu kilogramele, dar şi cu canicula verii, în tentativa de a readuce echipa de gotbal gorjeană la o condiţie fizică adecvată perioadei precompetiţionale. Înainte de a pleca spre Cisnădie, acolo unde Grigoraş îşi va „chinui”  mai bine de o săptămână elevii, tehnicianul Pandurilor a recunoscut faptul că perioada ce va urma se va dovedi una extrem de importantă pentru abordarea sezonului 2011-2012 al Ligii I. „O să-i aştepte un cantonament foarte greu pe jucători. Câte două antrenamente zilnic, din care unul cu accent fizic, dar şi unul cu minge, pentru că avem teren foarte bun, deci nu o să fie floare la ureche. Va fi ceva „special”… Acum le-am lăsat puţină libertate, dar de luni începe calvarul. E o perioadă foarte delicată şi îmi doresc ca toţi jucătorii să facă perioada de pregătire. Să nu mai avem ghinionul din iarnă când după primul cantonament am pierdut trei-patru jucători pe termen lung. Aţi văzut că am intrat destul de greu în retur. Şi-a pus amprenta lipsa de pregătire, dar cu timpul şi-au intrat în ritm. Aşa că, dacă vor fi sănătoşi acum, vom începe campionatul bine.”, a dezvăluit Petre Grigoraş. În stagiul de pregătire de la Sibiu, lotul Pandurilor va fi compus dintr-un număr de maxim 26 de jucători, incluzând aici şi 3 portari, mai multi juniori şi câţiva fotbalişti aflaţi în probe.

Pista Batin, încă o necunoscută…
Deşi în proporţie de 99% ştie care va fi lotul pe care va conta pentru sezonul viitor, antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, încă mai speră la ceva întăriri în această vară. Una dintre cele vehiculate piste atunci când vine vorba despre transferurile pe care gruparea gorjeană intenţiona să le pună în practică îl viza pe clujeanul Paul Batin, atacantul lui CFR. Deşi negocierile dintre cele două cluburi au fost întrerupte de mai multe ori până acum, Grigoraş mai speră încă să-l aibă sub comanda sa pe atacantul ardelean: „Dacă îl opreşte CFR, noi ce să facem? Dar, la fel de bine, s-ar putea să renunţe la el după primul cantonament şi să avem şanse să-l luăm.” Totuşi, Grig mai spune că mai are la dispoziţie o variantă dacă Batin nu va fi cooptat în lotul Pandurilor: „Noi mai avem o pistă. Să vedem ce se întâmplă cu Timişoara, cu celealte echipe şi în funcţie de asta vom lua o hotărâre pentru că ne dorim, totuşi să mai aducem un jucător de atac.”

Cardoso s-a răzgândit
Chiar dacă fusese declarat până şi de tehnicianul Petre Grigoraş o pierdere sigură în această vară pentru Pandurii, brazilianul Alexandre Cardoso este creditat mai nou, cu şanse mari să rămână în echipa de fotbal gorjeană. Fundaşul cariocas pare să se fi răzgândit cu „dorul de casă”: „După câte am înţeles, Cardoso rămâne. Să vedem care este starea lui de sănătate, cât de bine s-a refăcut, o să-l vedem acum la Sibiu. O să-i facem şi un control mai amănunţit să nu rişte o recidivă. El spune că se simte bine, dar la ce antrenamente am făcut le-ar fi trecut oricine. O să vedem dacă rezistă la Sibiu, sper să o facă.”, a precizat Grigoraş.

Un nou Grigoraş la Pandurii!
Surpriză mare la ultimele antrenamente ale Pandurilor susţinute la Tg-Jiu! Încă de la şedinţa de pregătire de vineri după-amiază, la Pandurii a participat aproape întreaga familie Grigoraş, tehnicianului Petre adăugându-se şi jucătorul Alexandru. Este vorba chiar despre fiul lui Grigoraş, care a venit la Tg-Jiu să susţină probe pentru Pandurii: „Mi-a făcut o surpriză Pârvulescu. El s-a interesat de el. Îi va fi mult mai greu decât celorlalţi pentru că am pretenţii mari de la el. Ştie, vrea să încerce, a promovat acum cu Mangalia, e liber de contract. Dacă va reuşi cu atât mai mare va fi meritul lui, dar nu-i voi face nici o concesie. Acesta sunt eu şi nu mă pot schimba. Pentru mine nu e nici un fel de presiune, pentru el este o presiune în plus, într-adevăr. Nu mă dezic de la meserie şi i-am spus-o şi lui, va fi tratat la fel ca şi ceilalţi, cu 10 % mai exigent decât ceilalţi. Nu sunt primul care îşi antrenează copilul. Dacă va avea tăria şi calitatea să se impună foarte bine, dacă nu va pleca în altă parte. Dacă după primul cantonament consider că nu face faţă, nu va rămâne fără nici un fel de problemă.”, a mărturisit Petre Grigoraş. Alexandru Grigoraş a evoluat sezonul trecut în liga a III-a, la Callatis Mangalia, pentru care a marcat două goluri, echipa de la malul mării reuşind promovarea în liga secundă.