„Panduri”… de Severin!

La insistenţele tehnicianului Petre Grigoraş, Pandurii se apucă de refacerea terenului după meciul de Cupă cu Universitatea Craiova. Pentru cel puţin 6 luni de zile formaţia gorjeană îşi va disputa partidele de pe teren propriu pe arena din Severin.

Pandurii vor profita de faptul că arena din Drobeta Turnu Severin a fost recent reamenajată pentru Univeritatea Craiova.
Pandurii vor profita de faptul că arena din Drobeta Turnu Severin a fost recent reamenajată pentru Univeritatea Craiova.

Grigoraş pare să fi fost mai convingător decât predecesorii săi, noul antrenor al Pandurilor reuşind să convingă conducerea să facă rost de banii necesari refacerii suprafeţei de joc chiar din această toamnă. Imediat după meciul câştigat greu în faţa Sportului, Petre Grigoraş a declarat că intenţionează să se mute cu echipa pe un alt stadion, dintr-un alt oraş, pentru a demara lucrările de înlocuire a gazonului de pe Municipal, unul dintre cele mai proaste din Liga I. Chiar dacă cei din conducere au fost reţinuţi la început, asta din cauza problemelor financiare, Grigoraş pare să fi găsit suficiente resurse pentru a-i convinge că aşa nu se mai poate: „În proporţie de 90 % echipa va juca la Severin încă din acest an. Ultima partidă de pe teren propriu va fi cea din Cupa României, cea cu Universitatea Craiova. Trebuia să se ia o decizie. Chiar dacă jucam acasă terenul nu ne ajuta cu nimic odată cu venirea toamnei. Acolo beneficiem de condiţii. Mai devreme sau mai târziu tot trebuia luată această decizie pentru că terenul este impracticabil”, a declarat antrenorul Pandurilor.


Lucrările încep după meciul de cupă
Partida din optimile de finală ale Cupei României Timişoreana în care vor întâlni Universitatea Craiova va fi şi cea care va ofocializa despărţirea gorjenilor de propria arenă până în primăvară. Antrenorul Pandurilor a declarat că lucrările vor începe după această partidă însă nu poate preciza şi care va fi momentul revenirii echipei gorjene la Târgu Jiu, acest moment depinzând foarte mult de condiţiile meteo: “După meciul cu Craiova se apucă de decopertat, iar din primăvară se pune covorul de iarbă. Nu ştiu când vom reveni la Târgu Jiu. În şase săptămâni se poate intra pe el dacă se montează covor de iarbă, dar asta depinde de cât de lungă va fi iarna. Mi-aş dori să prindem 3-4 meciuri din retur la Târgu Jiu”, a mai spus Grigoraş. În primă fază, mare parte din lucrările de pe Municipal, cele de decopertare şi pregătire a sistemului de drenaj, ar urma să fie făcute în regie proprie, cu utilaje şi forţă de muncă din minerit, asta pentru a mai reduce din costurile investiţiei, una care va cuprinde şi o instalaţie de încălzire sub gazon, sistem care va fi inclus ca obligaţie în Manualul de Licenţiere pentru Liga I din 2013.

3 meciuri în 2010 la Severin
Mutarea echipei la Severin pentru meciurile de pe teren propriu va schimba radical şi programul de pregătire al echipei, Pandurii urmând a se deplasa la Severin cu două zile înainte de meci, acolo urmând a fi făcute şi ultimele antrenamente dinaintea partidelor. Dacă planul actual va fi pus în aplicare, Pandurii vor juca în acest an la Severin cu FCM Târgu Mureş, FC Braşov şi Oţelul Galaţi. În mod cert o parte dintre meciurile returului vor fi jucate la Severin, partidele cu Gloria Bistriţa, CFR Cluj, Victoria Brăneşti şi Astra urmând a se juca pe terenul de împrumut. Varianta cea mai bună pentru Pandurii ar fi aceea a revenirii acasă, pe Municipal, odată cu meciul cu Steaua Bucureşti, acesta fiind urmat de întâlnirile cu Rapid, U Cluj şi FC Vaslui.

Unii vin, alţii pleacă…

Dacă în vremea mandatului lui Ionuţ Badea relaţia dintre prima şi a doua echipă a Pandurilor a suferit o fractură, lui Grigoraş nu i-au trebuit decât două săptămâni şi o victorie în campionat pentru a face primul pas şi a chema un jucător de la echipa a doua la prima echipă. Albert Voinea a fost convocat de antrenorul Petre Grigoraş la antrenamentele echipei mari, tânărul atacant urmând a fi îndeaproape monitorizat de tehnicianul Pandurilor care este recunoscut pentru curajul de a promova tinerele talente. Voinea, care a marcat trei goluri în actuala stagiune pentru echipa a II-a, care evoluează în al treilea eşalon, a efectuat deja două antrenamente cu prima echipă şi are mari şanse de a fi în lotul cu care Grigoraş va ataca meciul din Cupa României Timişoreana având în vedere şi faptul că Pandurii vor juca trei partide în doar şapte zile, luni cu Steaua în campionat, joi cu Universitatea Craiova în cupă şi duminică în compania Rapidului tot în campionat. Interesul lui Grigoraş pentru tot ce înseamnă fotbal la Pandurii s-a făcut simţit chiar din prima săptămână petrecută la Târgu Jiu, înaintea plecării în cantonamentul din Antalya. Grigoraş a cerut atunci programul de pregătire al Centrului de Copii şi juniori, iar secunzii săi au asistat la trei antrenamente, el însuşi participând la unul dintre acestea. Deşi Petre Grigoraş anunţa că mai mulţi jucători vor trece de la prima la a doua echipă, deocamdată doar doi jucători vor fi obligaţi să facă pasul înapoi. Este vorba de Murgan şi Ghideanu, jucători care nici în mandatul lui Ionuţ Badea nu au prins niciun minut pe teren, ei fiind foarte rar şi în lotul cu care fostul tehnician al Pandurilor a abordat meciurile din campionat. În locul lor, de la echipa a doua au fost aduşi doi tineri atacanţi, Voinea şi Vlăduţi: “Pe Murgan şi Ghindeanu i-am trimis la echipa a doua şi i-am adus de acolo pe Vlăduţi şi Voinea. Rămâne ca pe cei doi tineri jucători să-i văd la lucru cum se prezintă, dar nu intră în calcule de a evolua etapele imediat următoare”, a declarat Grigoraş. Chiar dacă au drept obiectiv promovarea în Liga a II-a, cei de la Pandurii II au avut curajul de a aborda actualul campionat cu un lot extrem de tânăr. Sub comanda antrenorului Florin Bejinaru, echipa a jucat aproape în permanenţă cu 7-8 jucători sub 21 de ani, asta deşi regulamentul cere în mod expres folosirea a doar trei jucători sub această vărstă. După desfiinţarea echipei Minerul Lupeni, Pandurii au preluat actele celor trei jucători pe care-I împrumutaseră la echipa hunedoreană pentru a juca în Liga a II-a, Pleaşcă, Tătaru şi Avramescu urmând a fi relegitimaţi la echipa a doua, ei având şanse de a juca pentru echipa gorjeană chiar de vineri, când Pandurii II vor juca acasă cu Minerul Mătăsari.