„Final four” la Tg-Jiu!

Între minister şi politică, Ponta a găsit timp să ,,tragă” o fugă pe la sediul Federaţiei Române de Baschet şi să-i convingă pe responsabilii FRB să organizeze ,,Final four” la Tg-Jiu.
Între minister şi politică, Ponta a găsit timp să ,,tragă” o fugă pe la sediul Federaţiei Române de Baschet şi să-i convingă pe responsabilii FRB să organizeze ,,Final four” la Tg-Jiu.

Lovitură de imagine pentru responsabilii grupării de baschet gorjene, Energia Rovinari. Federaţia Română de Baschet a hotărât luni, acordarea organizării turneului ,,Final four” al Cupei României la Tg-Jiu, eveniment care se va desfăşura pe 11 şi 12 aprilie 2009. Preşedintele secţiei de baschet Energia, Victor Ponta, spune că reuşita de a organiza o asemenea competiţie în oraşul lui Brâncuşi aparţine în egală măsură atât fanilor, cât şi evoluţiei echipei gorjene din acest sezon. Prezent la sediul Federaţiei pentru a reprezenta interesele Energiei la licitaţia ce a avut ca scop alegerea oraşului care va găzdui ultima fază a Cupei, Ponta a fost primul care a aflat şi adversara echipei gorjene: Asesoft Ploieşti.
Reporter: Domnule ministru, în ultima vreme aţi cam fost prins între politică şi sport… Aşa că ultimele veşti vin de la baschet, mai precis de la Energia, unde sunteţi şi preşedintele secţiei gorjene. Aţi fost prezent la licitaţia organizată de Federaţia Română de Baschet, ce ne puteţi spune?
Victor Ponta:
Mda… Mă bucur că am fost acolo şi mă bucur că am fost cu folos. Dar, pentru Energia Pandurii Rovinari sunt două veşti de la această licitaţie… Cea proastă e că vom juca cu Asesoft în primul meci, deci în semifinală, iar vestea bună e că vom juca acest Final Four la Târgu Jiu. Până la urmă, pentru noi, vestea bună e mai ,,bună” decât cea proastă pentru că m-am bătut aici cu celelalte echipe pentru a organiza noi acest turneu şi sunt foarte fericit că am reuşit să-l obţinem. A fost o licitaţie de patru ore, mai rău ca la şedinţele politice sau de la guvern
Rep. : Păreţi destul de mulţumit de reuşita de la Federaţie. A meritat efortul?
V. P. :
Bineînţeles că da. Cel mai mult m-am bătut pentru că am observat la Târgu Jiu că toate meciurile au fost cu sala plină, iar pentru acei oameni care vin la meci, cred că merită să vadă alături de Energia, celelalte trei cele mai bune echipe din campionat. Ar fi cea mai bună răsplată pentru ei. Dacă nu era atâta lume la toate meciurile nu ne-am fi angajat la o sarcină atât de dificilă. E totuşi bine şi pentru imaginea care se face acestui sport şi o şansă extraordinară ca Energia să joace cu primele echipe din ţară. Pentru noi şi finala mică e bună, dar ne vom bate pentru finala mare.

„Mai rău ca la şedinţele politice…”
Rep. : Ce înseamnă totuşi, organizarea acestui eveniment la Tg-Jiu?
V. P. :
Înseamnă că la Târgu Jiu vor fi prezente cele mai bune echipe din prima divizie de baschet masculin şi că e prima dată când o echipă promovată din divizia B se califică în Final Four şi mai şi organizează turneul final.
Rep. : Ce şanse credeţi că are Energia la acest ,,Final four” al Cupei României?
V. P. :
Deşi va fi îngrozitor de greu să trecem de Asesoft şi să jucăm finala, noi vom încerca totuşi. Şi dacă cei care vor fi acolo în sală ne vor ajuta, eu cred că vom putea trece şi de ei. Sper să fie tribunele arhipline la toate meciurile din acest turneu final.
Rep. : E mai important în acest moment, sportul decât politica pentru Victor Ponta?
V. P. :
Nu e mai important sportul decât politica pentru mine, dar întotdeauna a fost mai plăcut, nu mai important. Şi l-am făcut cu mult mai multă plăcere, dar nu se exclud una pe alta, dimpotrivă, poţi face şi politică în mod sportiv.

S-a ales între Târgu Jiu şi Braşov. Fiind o echipă nou promovată şi cu rezultate foarte bune, a existat înţelegere din partea Federaţiei de a-l acorda nouă şi pentru promovarea acestui sport în judeţul Gorj. Taxa de participare este identică cu cea de anul trecut, nu ştiu dacă altcineva ar fi putut plăti mai mult, dar noi ne-am angajat să o plătim ca să organizăm aici. Singura problemă care ne dezavantajează  e că jucăm semifinala cu Asesoft. Turneul va fi în perioada 11-12 şi nu 10-11 cum se stabilise iniţial. Meciurile vor fi după-amiază şi nu se suprapun cu meciuri de handbal.
Dan Cumpănaşu, preşedinte executiv Energia Rovinari