Zilele comunei Bolboși

Loading

Comuna Bolboși a prăznuit, pe 15 august, pe Sfânta Maria Mare, în perioada 14-17 ale lunii având loc, de asemenea și Zilele Comunei. Cu această ocazie, localnicii au participat la întâlniri, evenimente sportive, culturale și artistice.

Întâlnirea cu tinerii s-a transformat într-o adevărată dezbatere
Întâlnirea cu tinerii s-a transformat într-o adevărată dezbatere

Două evenimente importante au fost întâlnirea autorităților publice locale cu vârsnicii, care au totdeauna sfaturi benefice pentru cei mai tineri și întâlnirea cu tinerii plecați la muncă în străinătate, care, în fiecare an, vin acasă de Sfântă Maria Mare, ca să se bucure, alături de familii și comunitate, de sărbătoarea localității.

Întâlnirea cu tinerii s-a transformat într-o adevărată dezbatere, în care majoritatea și-au spus părerea despre dezvoltarea localității, dar și păsurile. O parte dintre ei sunt plecați de mulți ani din comună, au strâns ceva bani și ar dori să investească în Bolboși, dar au cerut sprijinul autorităților să-i ajute să aleagă și să demareze o afacere de succes.
Primarul comunei, Gheorghe Bilea, i-a sfătuit, în primul rând, să nu bage banii în mașini de lux și case uriașe: „Trebuie, în primul rând, să nu faceți case mari, pentru că acestea vă reduc bugetul destinat investițiilor economice și vă aduc impozite mari. Cât despre afaceri, de aceea ne adunăm aici, vă puteți asocia pentru a înființa culturi agricole cum ar fi caisul, care crește foarte bine la noi, puteți colecta fructe de pădure, există oportunități pe care le puteți aborda”.
Toți cei de față au căzut de acord că trebuie să fie foarte atenți în momentul în care iau hotărârea să renunțe la munca în strinătate și să înceapă o afacere în România, pentru a avea succes, mai ales că există exemple de afaceri care nu au mers. Unul dintre cei de față a dezvluit ideea sa, dorind să ofere un exemplu de afacere care n-are cum să nu meargă: „Eu sunt pescar și m-am gândit să cresc lipitori și să le vând pescarilor. Prețul pe piață e bun, investiția minimă. De ce să nu meargă”.
După întâlnirea de la primărie, toată lumea s-a îndreptat spre locul unde s-au organizat, timp de două zile, spectacole în aer liber susținute de artiști locali, serile încheindu-se cu hora satului.