Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Zacuscă cu ciuperci si vinete

Zacuscă cu ciuperci si vinete

Submitted by on 22 September 2009articol citit de 4,722 ori | No Comment
Dificultate: complexa | Timp: 3 h.

Dificultate: complexa | Timp: 3 h.

Ingrediente:
2 vinete mijlocii;
3 ardei grasi mari;
1 ceapa mare;
200 ml suc de rosii sau 3 linguri pasta de rosii ;
500 g ciuperci proaspete;
80 ml ulei;
2 foi de dafin;
sare si piper boabe;
1 lingurita de miere (optional)

Mod de preparare: Se curata si se spala ardeii, ceapa si vinetele, apoi se coc vinetele si ardeii pe aragaz sau in cuptor. Se pun intr-un vas ardeii fierbinti, se presara sare si se acopera, se curata vinetele si se pun la scurs pe un fund de lemn inclinat. Se dau prin masina de tocat ardeii si vinetele. Se curata si se taie cubulete o ceapa, se caleste in 60 ml de ulei pana devine translucida. Se adauga vinetele si ardeii tocati, sucul de rosii, sare, piper si dafinul. Se fierb la foc mic 30 minute, amestecandu-se din cand in cand sa nu se arda. Intre timp ciupercile se curata, se spala, se taie dupa preferinta si se pun putin la calit cu restul de ulei. Se pun si ciupercile peste amestecul de legume, se mai fierbe 30 de minute. Se gusta si daca este acrisoara se pune o lingurita sau mai multe de miere.
Mentiuni: Daca zacusca nu are lichid suficient in ce sa fiarba se pun 100 ml apa.

Comments are closed.