Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Varză călită cu jumări afumate

Varză călită cu jumări afumate

Submitted by on 27 January 2010articol citit de 5,726 ori | One Comment
Dificultate:  medie Timp: 3 h 30 min.

Dificultate: medie Timp: 3 h 30 min.

Ingrediente:
1 varză acră tocată;
50 ml ulei;
piper;
cimbru;
200g carne de porc taiata bucati;
150 g jumări afumate;
1 lingură vegeta;
1 cutiuţă bulion (70g);
Sare.

Mod de preparare: Se pune uleiul în cratiţă şi un rând subţire de varză stoarsă bine apoi punem deasupra o parte din jumări şi carne şi iar un rând de varză şi tot aşa până terminăm ingredientele dar deasupra trebuie să fie varză. Printre straturi se presară piper şi cimbru. Într-o ceaşcă de 100 ml se pune bulionul cu un pic de apă se amestecă bine şi se toarnă pe toată suprafaţa cratiţei. Punem capac şi o dăm la cuptor la foc foarte mic timp de 3 ore şi se controlează din când în când pentru a mai adăuga apă dacă e nevoie şi atunci se mai amestecă. Când este aproape gata se scoate capacul şi se mai lasă la cuptor până se rumeneşte varza.
Mentiuni: Se serveşte cu mămăliguţă şi ardei iuţi.

One Comment »