Un nou termen în dosarul de corupție al lui Mischie

Loading

Nicolae Mischie, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, a avut parte de o nouă amânare, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul de corupție în care a fost condamnat de Tribunalul Gorj la patru ani de închisoare. Acesta a făcut apel la Curtea de Apel Timișoara, care i l-a respins, după care s-a adresat Înaltei Curți.

Nicolae Mischie a jucat ultima carte la ICCJ și spera să se termine acum calvarul
Nicolae Mischie a jucat ultima carte la ICCJ și spera să se termine acum calvarul

Deși avea termen pe 4 martie 2013, ICCJ a amânat judecarea cauzei, stabilind noul termen de judecată pe 18 martie. În acest dosar, Nicolae Mischie este acuzat de procurori de trafic de influență și luare de mită, pentru că ar fi cerut afaceristului Clement Mocanu să-i facă lucrări de construcție și renovare la trei imobile, pentru a-l ajuta să primească lucrări de construcții în Gorj.
Așa cum se știe, Clement Mocanu s-a autodenunțat, acuzându-l pe Nicolae Mischie că i-a cerut mită, deși, la rândul său, Mischie a prezentat facturi și chitanțe pe care le-ar fi plătit lui Mocanu pentru lucrările pe care le-a făcut pentru el.
Ce e sigur, e faptul că firmele lui Clement Mocanu au primit multe lucrări în Gorj: case reconstruite pentru strămutații din minerit, biserici, Hotelul Mina de la Rânca, ce s-a construit cu banii minerilor, chiar și lucrări de modernizare la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, dar cele mai multe cercetări s-au făcut la Casa Gănescu, aflată în administrarea Consiliului Județean Gorj. De asemenea, Mocanu a făcut sau renovat case mai multor oameni de vază din Gorj, angajați pe funcții cheie, dar măgăreața a căzut numai pe Nicolae Mischie, pentru că Mocanu s-a ținut de capul lui.
Dosarul a început în 2005, Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Nicolae Mischie la patru ani închisoare în 2007, în 2012 Curtea de Apel Timișoara a respins apelul lui Mischie, soluția a fost din nou atacată de fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție în iulie 2012 și încă se judecă.