Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Tocăniţă de porc cu pilaf

Tocăniţă de porc cu pilaf

Submitted by on 20 January 2010articol citit de 4,622 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 45 min.

Dificultate: medie | Timp: 45 min.

Ingrediente:
1 kg ceafă porc;
1 ceapă;
1 ardei gras;
6 căţei de usturoi;
1 lingură pastă de roşii;
1 lingură boia;
1 lingură vegeta;
Sare şi piper după gust;
Ulei pentru prăjit;
Orez.

Mod de preparare: Luăm carnea o spălăm şi o tăiem cubuleţe. Ceapa o curăţăm, o tocăm mărunt şi o punem la călit într-o tigaie cu ulei încins. Spălm ardeiul, îl tăiem cubuleţe şi îl adăugăm la călit peste ceapă. După ce am călit ceapa şi ardeiul, adăugăm şi carnea în tigaie, condimentăm cu vegeta, boia dulce de ardei, sare şi piper şi lăsăm totul – acoperit cu un capac – pe foc 45 – 50 minute la foc potrivit. Dacă nu se lasă suficientă apă de la carne, adăugăm un pahar de apă peste carne şi lăsăm să fiarbă. Între timp, curăţăm usturoiul şi îl tocăm mărunt. Il adăugăm peste carne cu 15 minute înainte de a o lua de pe foc. Într-un bol punem o lingură de pastă de roşii o diluăm cu un pahar de apă şi o adăugăm peste carne, cu 15 minute înainte de a lua tocăniţa de pe foc. Orezul se spală şi se pune într-un vas la cuptor acoperit cu apă pe jumatate si condimentat dupa gust.
Mentiuni: Se poate servi cu o salată de varză murată.

Comments are closed.