Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Tocăniţă de porc

Tocăniţă de porc

Submitted by on 12 May 2009articol citit de 5,919 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 45 min

Dificultate: medie | Timp: 45 min

Ingrediente:
800 gr. carne de porc;
un borcan cu castraveţi muraţi;
2 gogoşari muraţi;
2 cepe mari;
1 morcov;
500 g roşii;
sare, piper;
o legătură de mărar;
cimbru;

Mod de preparare: Ceapa se curaţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune pe o farfurie. Carnea se spală şi se taie în felii subţiri. Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjeşte carnea. Se lasă cât să se prăjească doar pe jumătate, apoi se scoate şi se aşează pe o farfurie. Se pune ceapa în tigaie, se adaugă morcovul şi se călesc. Se adaugă şi roşiile spălate, curăţate de pieliţă, pasate şi puţină apă. Se condimentează cu sare, piper şi când sosul începe să scadă, se adaugă carnea, castraveţii taiaţi felii şi gogoşarii. Se lasă să fiarbă până când s-au înmuiat legumele şi carnea, se îndepărtează tigaia de pe foc şi se adaugă mărarul tocat (se poate înlocui cu cimbru).
Mentiuni: Se poate servi cu mămăliguţă.

Comments are closed.