Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Tocană de legume

Tocană de legume

Submitted by on 18 August 2009articol citit de 7,361 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 1 h

Dificultate: medie | Timp: 1 h

Ingrediente:
2 cartofi mari;
2 morcovi;
1 ţelină; 1 pătrunjel;
2 ardei graşi sau gogoşari;
2-3 roşii sau suc de roşii;
1/4 varză; Verdeaţă;
2 cepe; 6 linguri de ulei;
sare, piper, boia dulce;
opţional: 1/3 conopidă;
1 vânătă;
1 mână de fasole verde.

Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se taie toate legumele şi zarzavaturile. Se ia o cratiţă suficient de mare pentru tocana de legume. Mai întâi se rumenesc cepele tocate, în ulei sau untură fierbinte. Se presară 1 lingură de boia dulce, apoi se adaugă zarzavatul. Se lasă să se călească 5 minute. Dacă punem la tocană de legume şi câteva buchetele de conopidă (sau vânăta) este bine că aceasta să se prăjească separat în puţin ulei, înainte de a fi adaugată la mâncare. Se completează tocană cu roşiile tăiate în felii sau 100 ml suc de roşii, sare, apă cât să aibă în ce fierbe legumele. Se acoperă şi se lasă tocană de legume să fiarbă acoperit, la foc mic sau în cuptor.
Mentiuni: Tocana de legume iese deosebit de gustoasă dacă folosiţi mai multă grăsime

Comments are closed.