Spaghete carbonara – rețeta autentică

Loading

reteta-spaghete-carbinaraIngrediente

200 g spaghete
120 g pancetta (șuncă)
2 ouă
1 gălbenuș de ou
150 g parmezan ras
60 ml vin alb sec
2 linguri pătrunjel tocat
sare și piper după gust

PREPARARE

Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe pachet. La final, scurge-le bine.
În timp ce apa de la paste dă în clocot, taie fâșii mici pancetta și dă-le la călit într-o tigaie mare, la foc mic, cam 10 minute, până devine ușor crocantă.
Într-un bol mic, bate ouăle cu gălbenușul, asezonează cu piper și adaugă jumătate din cantitatea de parmezan.
Când pancetta s-a rumenit, adaugă vinul în tigaie. Amestecă-l bine cu sosul rămas de la carne. Dă tigaia de pe foc.
Adaugă spaghetele făcute în tigaie și amestecă bine. Toarnă ouăle bătute în tigaie și continuă să amesteci în același timp. Căldura de la spaghetele fierbinți și tigaia încinsă vor ajuta la gătitul ouălor.
Presară pătrunjel peste și servește cu restul de parmezan.