Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Submitted by on 2 June 2009articol citit de 47,113 ori | No Comment
Dificultate: medie | Timp: 1 h

Dificultate: medie | Timp: 1 h

Ingrediente:
500 g spaghete;
1 ceapa; 2 catei usturoi;
1 morcov;
850 g rosii proaspete;
375 ml vin rosu;
500 g carne de porc tocata;
500 ml supa concentrata;
1 legatura patrunjel;
1 lingurita zahar;
2 linguri ulei masline;

Mod de preparare: Pastele se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, se pun la calit in ulei incins, se adauga apoi morcovul si telina tocate bucatele, se lasa la foc mic timp de 5 minute. Se adauga apoi carnea tocata, se amesteca bine pana cand carnea se desface, se adauga supa, vinul rosu, rosiile tocate marunt si decojite de pielita daca sunt proaspete, zaharul, patrunjelul tocat marunt. Sosul se lasa la foc mic timp de 1h pana cand scade si se evapora vinul. Pastele se scurg si se pun in farfurie, se toarna peste spaghete sosul Bolognese.
Mentiuni: Se presara cu parmesan si cu frunze de busuioc pentru decor.

Comments are closed.