Simpozion: Reflecții despre Holocaust

Loading

Foarte mulți elevi și cadre didactice și-au dat mâna pentru această acțiune
Foarte mulți elevi și cadre didactice și-au dat mâna pentru această acțiune

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” din Ceauru-Bălești au marcat ziua de 9 octombrie, „Ziua Holocaustului”, printr-un simpozion cu tema „Reflecții despre Holocaust” și o sesiune de comunicări adresate elevilor. Tinerii au realizat materiale pe diferite suporturi pe care, ulterior, le-au prezentat colegilor, evenimentul având ca motto „A şti şi a nu uita, pentru a nu repeta”.
În memoria celor peste şase milioane de evrei care şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial, elevii şi profesorii de la Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” din Ceauru-Bălești au comemorat Ziua Holocaustului. Sub deviza „A şti şi a nu uita, pentru a nu repeta”, s-au desfășurat la Căminul Cultural din localitate, o serie de aplicaţii documentar-fotografice ce au avut în prim-plan soarta evreilor.
Nu toate victimele au fost evrei, dar toţi evreii au fost victime, spun elevii Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoș” care au organizat un moment omagial, marcând astfel  ziua de 9 octombrie, Ziua Holocaustului.

„A şti şi a nu uita, pentru a nu repeta”

Profesorii de istorie Cornel Șomîcu și Andrei Popete-Pătraşcu din cadrul Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoș”, alături de prof. Adelin Ungureanu, de la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, sunt cei care i-au ajutat pe elevi să înţeleagă această pagină neagră a istoriei omenirii.
În cadrul proiectului de aducere în atenţie a ceea ce s-a întâmplat cu evreii în timpul Holocaustului, profesorii coordonatori au precizat că: „o acţiune menită să omagieze memoria victimelor Holocaustului este, înainte de toate, o dezbatere teoretică cu privire la ideologiile care au susţinut această manifestare rasistă şi apoi este vorba despre o componentă practică ce vrea să implice elevii în realizarea de materiale documentare cu privire la această problemă extrem de importantă a istoriei umanităţii”.
Elevii au arătat un real interes pentru această temă, fiind impresionaţi de soarta pe care evreii au avut-o în timpul Holocaustului.