Simpozion de arheologie

Loading

În perioada 11-13 mai 2017 s-a desfășurat, la Muzeul Județean Gorj, Simpozionul „Epoca Bronzului în Oltenia” – ediția a V-a. În cadrul acestuia, a fost lansată revista Litua nr. XIX, au fost prezentate lucrări științifice pe teme arheologice de către specialiști în istorie și arheologie din întreaga țară, iar la final a fost organizată o vizită documentară la Glogova, Șiacu și Groșerea.

Simpozionul „Epoca Bronzului în Oltenia” a reunit specialiști în arheologie și istorie din întreaga țară
Simpozionul „Epoca Bronzului în Oltenia” a reunit specialiști în arheologie și istorie din întreaga țară

Simpozionul „Epoca Bronzului în Oltenia” a reunit specialiști în arheologie și istorie din întreaga țară, care au prezentat, prin lucrările lor, importanța muncii arheologilor și descoperirile de o deosebită valoare pentru umanitate, care ne ajută să ne plasăm în timp și spațiu, pe treptele evoluției umane.

Lucrări

Moderatorii simpozionului au fost Dr. Radu Băjenaru și Dr. Christian Schuster, iar lucrările au fost următoarele: Radu Băjenaru, Vlad V. Zirra – București, Adina Boroneanț, Constantin Haită, Anca-Diana Popescu – București, Anca-Diana Popescu, Radu Băjenaru – București, Cătălin Nicolae Pătroi, Mădălin Chitonu – Drobeta Turnu Severin, Gabriel Crăciunescu – Drobeta Turnu Severin, Gheorghe Calotoiu, Dumitru Hortopan, Adina-Gabriela Cotorogea – Târgu-Jiu, Christian Schuster – București, Vasile Marinoiu– Târgu-Jiu, Georgeta El Susi – București, Cristinel Fântâneanu, Ovidiu Oargă –Alba Iulia, Ionuț Tuțulescu – Râmnicu-Vâlcea, Carol Terteci – Râmnicu-Vâlcea, Florin Ridiche – Craiova, Claudiu Tulugea, Tiberiu Vasilescu – București.

Aniversare

Evenimentul a fost marcat de un moment special și anume lansarea revistei Litua, nr. XIX, care a fost editată „In honorem Profesorului Universitar doctor Petre Gheorghe”, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de vârstă și 50 de ani de activitate. Originar din Buicești – Mehedinți, și-a început activitatea în 1968 ca muzeograf la Muzeul Județean Gorj, unde a lucrat până în 1981, când s-a transferat la Institutul de Cercetări Socio-Umane „S.C. Nicolaescu – Plopșor” din Craiova. Aici, a activat până în anul 1988, când a fost promovat ca director la Complexul Muzeal Județean Dolj din Craiova, apoi a devenit profesor universitar la Facultatea de Istorie- Filosofie- Geografie din cadrul universității din Craiova. După pensionare, acesta și-a continuat activitatea de cercetare arheologică, pe care a finalizat-o, de-a lungul timpului, în articole, studii și cărți de specialitate.