Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Salată de pui

Salată de pui

Submitted by on 9 June 2009articol citit de 10,502 ori | No Comment
Dificultate: scăzută | Timp: 20 min

Dificultate: scăzută | Timp: 20 min

Ingrediente:
4 salate;
1 kg roşii;
300g castraveţi;
300 g ardei gras;
100 g porumb dulce;
400 g piept de pui;
250 g smântână;
50 g parmezan ras;
Sare;
Piper;

Mod de preparare: Pieptul de pui se taie feliuţe şi se prăjeşte în puţin ulei. Se spală si se taie cubuleţe roşiile, castraveţii şi ardeiul, după are se amestecă impreuna cu porumbul si o salată taiată fâşii. Se aranjează salata cu legumele în salatiere, deasupra se pun fâşiile de pui, câte 2 linguriţe de smântână şi se preasara parmezanul. La final se adaugă un dressing de ulei masline cu oţet, sare şi piper.
Mentiuni: Salata de pui este o salată clasică, foarte colorată ideală în zilele de vară. Tipic pentru bucătăria italiană, un rol important în această salată de pui îl are sosul alb de smântână şi parmesan.

Comments are closed.