Salată de pui

Loading

Dificultate: scăzută | Timp: 20 min
Dificultate: scăzută | Timp: 20 min

Ingrediente:
4 salate;
1 kg roşii;
300g castraveţi;
300 g ardei gras;
100 g porumb dulce;
400 g piept de pui;
250 g smântână;
50 g parmezan ras;
Sare;
Piper;

Mod de preparare: Pieptul de pui se taie feliuţe şi se prăjeşte în puţin ulei. Se spală si se taie cubuleţe roşiile, castraveţii şi ardeiul, după are se amestecă impreuna cu porumbul si o salată taiată fâşii. Se aranjează salata cu legumele în salatiere, deasupra se pun fâşiile de pui, câte 2 linguriţe de smântână şi se preasara parmezanul. La final se adaugă un dressing de ulei masline cu oţet, sare şi piper.
Mentiuni: Salata de pui este o salată clasică, foarte colorată ideală în zilele de vară. Tipic pentru bucătăria italiană, un rol important în această salată de pui îl are sosul alb de smântână şi parmesan.