Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă vită Peking cu ardei gras

Rețetă vită Peking cu ardei gras

Submitted by on 12 March 2013articol citit de 1,121 ori | No Comment

reteta-vita-peckingIngrediente
400 g carne de vită
2 linguri sos de soia (light soy sauce)
2 linguri vin de orez
1 lingură amidon
1 linguriță rasă zahăr maro (light brown sugar)
2 linguri de ulei
2 caţei de usturoi
1 linguriţă cu vârf de ghimbir pisat
1 ardei roşu
1 ardei galben/verde
100 g de mazăre sau fasole verde
3–4 fire de ceapă verde
2 linguri de sos de stridii (oyster sauce)
3 linguri de apă sau supă

Mod de preparare

Se taie carnea de vita în fâşii de 5 cm lungime şi 0,5 cm lățime(sau după preferință). Se pune într-un castron împreună cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul şi zahărul. Se amestecă bine, se acoperă şi se lasă la marinat în jur de 30 de minute. Într-o tigaie se încinge o lingură de ulei şi se prăjeşte carnea 3–5 minute la foc mare. Când este gata se dă la o parte din tigaie şi se păstrează cald. Se pune la încins cealaltă lingură de ulei în aceeaşi tigaie. Se pisează usturoiul şi ghimbirul, se pun în uleiul încins şi se amestecă 1 minut. Se adaugă apoi legumele şi apa şi se prăjesc 5 minute. Se pune din nou carnea, sosul de stridii şi se mai amestecă încă 3 minute până se evaporă aproape tot sosul.

Comments are closed.