Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă tort cu mere şi budincă

Rețetă tort cu mere şi budincă

Submitted by on 3 May 2012articol citit de 2,991 ori | No Comment

tort-mere-budinca4 mere mari
2 linguri de zahăr
scorţişoară
Budinca
1 budincă de vanilie
350 ml lapte
2 ouă la temperatura camerei
2 linguri de făină
2 linguri de zahăr
150 ml frişcă pentru ornat

Se spală şi se curăţă merele de coajă şi cotor. Se taie în felii subţiri şi se aranjează în cerc pe fundul unei cratiţe. Se încălzeşte cuptorul la 400°F (200°C). Peste mere se pun cele 2 linguri de zahăr şi scorţişoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute până sunt aproape coapte. Între timp se face budinca. În loc de 500 ml de lapte cât scrie pe pachet de face cu 350 ml (pentru şarlota care cere 750 ml se pun 500 ml lapte). Se scoate cratiţa din cuptor şi se pune budinca peste mere. Se lasă câteva minute. Se despart cele 2 ouă. Se bat albuşurile spumă, se pune zahărul, se bat pana se întăresc iar. Se adaugă gălbenuşurile şi făină. Se amestecă uşor să nu se lase. Se pune peste budincă şi de la cuptor, 350°F 25 minute. Tortul se lasă să se răcească bine, se dă la frigider 2 ore. Se răstoarnă pe un platou. Se serveşte a doua zi ornat cu frişcă.

Comments are closed.