Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă tort cu cremă de ciocolată

Rețetă tort cu cremă de ciocolată

Submitted by on 12 March 2014articol citit de 1,022 ori | No Comment

reteta-tort-ciocolataIngrediente
6 ouă
6 linguri de zahăr
6 linguri de faină
1 pliculeţ de zahăr vanilat
250-350 g crema de ciocolată
225g unt sau margarină la temperatura camerei
5 linguri zahăr

Mod de preparare
Se face un pandişpan din 6 ouă, 6 linguri de făină şi 6 de zahăr. Eu am folosit o formă cu diametrul de 8” (20 cm).Se dă drumul la cuptor la 350`F. Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă zahărul, se bat până iar se întăresc. Se adaugă gălbenuşurile, făina şi zaharul vanilat. Se amestecă uşor de jos în sus până se încorporează făina. Se dă la cuptor 350`F aproximativ 30 de minute. Într-o crăticioară se pun 150 g apă şi 5 linguri de zahăr la foc mic. Se amestecă până se dizolvă, se dă deoparte şi se lasă să se răcească. Separat se freacă crema de ciocolată cu untul până se omogenizează. Se pune romul şi se amestecă iar. Se taie blatul răcit în 2 sau 3 părţi egale. Se împarte crema în 2-3 parţi, după caz. Se pune prima bucată de blat pe platou, se însiropează, se pune crema, următorul blat, sirop, cremă, blat, sirop şi se acoperă cu cremă. Se ornează după preferinţă şi se dă la frigider 3-4 ore.

Comments are closed.