Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă tocăniţă cu fasole şi porumb

Rețetă tocăniţă cu fasole şi porumb

Submitted by on 13 February 2013articol citit de 1,204 ori | No Comment

Ingrediente
1 pui de 1 kg
1 ceapă mare
1 ardei gras mediu
2 linguri de ulei
1 linguriţă boia dulce
1 conservă de roşii întregi în suc propriu (500 g)
225 ml vin
500 ml supă
250 g porumb congelat
1 conservă de fasole lima (250 g)
2 linguri de făină
1 lingură de sos Worcestershire
1/4 legătură de pătrunjel
piper
Mod de preparare

Se taie puiul în 6-8 bucăți şi se tăvăleşte prin boia. Se pune într-o tavă cu puţină apă. Se dă la cuptor 30 de minute, la foc mare sau chiar la broiler până se rumeneşte. Dacă preferaţi il puteţi prăji în ulei sau unt. Se taie ceapa şi ardeiul cubuleţe. Se pun la călit în cele 2 linguri de ulei şi puţină apă. Se taie roşiile în bucăţele mici. Când ceapa devine translucidă, după aproximativ 10 minute, se adaugă: vinul, supa, pătrunjelul, sosul Worcestershire şi roşiile cu sos cu tot. Se lasă să fiarbă în clocote încă 5 minute. Se adaugă fasolea, porumbul congelat şi puiul. Se mai fierb încă 30-40 de minute până mai scade din zeamă. Într-un castronel se amestecă făina cu câteva linguri de sos fierbinte din mâncare. Se pune aceste sos în oală, se amestecă şi se mai lasă sa fiarbă încă 5 minute. Se poate orna cu pătrunjel şi servi alături de orez sau cartofi.

Comments are closed.