Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă supă deasă de morcovi (cremă)

Rețetă supă deasă de morcovi (cremă)

Submitted by on 2 October 2013articol citit de 866 ori | No Comment

reteta-supa-morcoviIngrediente

3 l apă
1/2 lingură unt topit
500 g morcov
1 ceapă
4 cartofi mari
1/2 linguriţă zahăr
sare
unt proaspăt cât o nucă

Preparare

Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa în care a fiert alt zarzavat, de pildă fasole boabe sau verde, conopidă, sparanghel, mazăre etc. În cel mai rău caz, se poate face şi numai cu apă. Se taie morcovii în felii subţiri şi se înăbuşă într-o cratiţă cu untul şi cu ceapa tăiată de asemenea în felii subţiri. Când morcovul a început să se moaie, se pune sarea, zahărul, câteva frunze de pătrunjel, cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii; se toarnă atât lichid, încât să fie acoperit bine. Se lasă să fiarbă cu capac trei sferturi de oră până la o oră, la foc mic. Se trece zarzavatul prin sită, se adaugă din zeamă cât trebuie şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se pune o bucată de unt proaspăt cât o nucă în supa luată de pe foc. Se serveşte cu bucăţele de pâine prăjită în unt.

Comments are closed.