Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă supă cremă de ciuperci

Rețetă supă cremă de ciuperci

Submitted by on 2 March 2011articol citit de 1,265 ori | No Comment
supa-crema-ciuperci

Dificultate: medie Timp: 60 minute

500 g ciuperci
1 cubuleţ de unt (15 g)
1/2 de ţelină, piper
1 ceapă medie
1 căţel de usturoi
2 linguri rase amidon
600 ml supă (1/3 din cantitate se poate înlocui cu lapte)
1/2 linguriţă de cimbru
1 lingură de pătrunjel tăiat mărunt (opţional)

1 Se taie cubuleţe ceapa si ţelina. Într-o oală de 3 l se topeşte untul la foc mediu şi se adaugă ceapa, ţelina şi puţină apă, cam 50 ml. Se călesc 10 minute amestecând din când în când, până ceapa devine translucidă. Se adaugă ciupercile tăiate felii şi jumătate din supă. Se lasă să fiarbă la foc mediu circa 30 de minute. 2 Se dizolvă amidonul cu câteva linguri de supă şi se adaugă în oală. Se pune cimbrul şi restul de supă. Se mai lasă să fiarbă 5 minute până se îngroaşe puţin. Se potriveşte de sare şi piper. 3 Se lasă să se răcească puţin apoi se pune în blender şi se face cremă. Daca este prea groasă se mai adaugă supă sau lapte. Se serveşte caldă, eventual ornată cu pătrunjel.

Comments are closed.