Reteta shaorma de pui la cuptor

Loading

reteta-shaormaIngrediente

3 bucăți piept de pui
2 lingurițe boia
1/2 linguriță turmeric
1/2 linguriță scorțișoară
2 lingurițe chimion
2 lingurițe piper
1 linguriță de sare
100 ml ulei
zeama de la 2 lămâi
4 căței de usturoi pisați
1 linguriță fulgi de ardei
1 ceapă mare feliată
ulei
zeamă de lămâie
6 căței de usturoi
1 albuș de ou
sare

PREPARARE

Într-un bol mare, combină condimentele și uleiul. Adaugă carnea de pui și acoper-o bine de uleiul condimentat. Pune un capac sau o folie de aluminiu pe bol și dă la frigider pentru cel puțin o oră, pentru ca puiul să se marineze – cu cât mai mult stă, cu atât mai aromată și fragedă va fi carnea. Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Taie ceapa julien, pune-o peste pui în bol și amestecă. Pune totul într-o tavă care nu lipește și dă la cuptor pentru 40-45 de minute. Lasă puiul la “răcit” 5 minute și taie-l felii (cât vrei tu de subțiri). Între timp, ocupă-te de sos. E simplu: adaugă toate ingredientele într-un blender și mizează până obții o cremă omogenă – aproximativ 1-2 minute. Încălzește lipiile un pic într-o tigaie sau la cuptorul cu microunde ca să fie maleabile și umple-le cu pui, sos de usturoi, salată verde, varză etc.