Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă sarmale de post

Reţetă sarmale de post

Submitted by on 10 March 2010articol citit de 2,757 ori | No Comment

Dificultate: medie | Timp: 3 h.

Ingrediente:
1/2 kg ciuperci;
o cana de orez;
3 cepe mari;
1 morcov;
100 ml ulei;
2 linguri pasta de rosii;
150 ml suc de rosii;
sare, piper;
marar, o foaie de dafin;
varza acra.
Mod de preparare: Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa. Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se adauga cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana se umfla bobul de orez. Se lasa sa se raceasca dupa care se infasoara sarmalele. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate. Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si o foaie de dafin. Se fierb la foc mic cca 1 ora si jumatate.
Mentiuni: Se poate folosi miez de paine in loc de orez.

Comments are closed.