Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă Sărăţele / saleuri

Rețetă Sărăţele / saleuri

Submitted by on 8 May 2012articol citit de 1,942 ori | No Comment

250g margarină
250 g brânză de vaci
12 linguri de făină
1 linguriţă rasă sare
1 ou
mac/chimen/caşcaval ras

Se face o cocă din margarină, brânză de vaci, făină şi sare. Se lasă la rece cam o ora. Se împarte coca în 2-3 părţi. Pe planşetă se presară făină şi se întinde prima foaie de 1/2 cm grosime, restul se lasă la rece. Se bate oul într-o cănuţă. Se unge cu o pensula foaia cu ou bătut, apoi se pune după preferinţă mac/chimen/susan/caşcaval ras. Se taie cu dosul lamei cuţitului beţigaşe 1×10 cm sau cu cuţitul special, ondulat pentru tăiat coca. Tava se unge cu margarină/ulei şi se tapetează cu făină. Dacă aveţi mai multe tăvi folosiţi-le. Atenţie dacă le puneţi pe 2 grătare că cele de sus se coc mai repede. Se dau la cuptor la foc mediu cam 15-20 de minute în cuptorul încălzit în prealabil.

Comments are closed.