Rețetă salată provensală

Loading

salata-provensala1 conservă de ton în apă sau saramură de 200-250 g
500 g cartofi; 125 g fasole verde
2 roşii; 1 ardei; 1 salată mică
10 măsline fără sâmburi
2 ouă fierte tare
2 linguri de muştar Dijon
1 conservă de anşoa de 50 g
1 căţel de usturoi
3 linguri de zeamă de lămâie sau lămâie verde
100 ml ulei de măsline

Se spală cartofii, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se fierb (se pot coace şi la microunde). Se fierbe fasolea sau se face pe aburi. Roşiile şi ardeiul se taie cubuleţe. Măslinele se taie în 5-6 rondele. Într-un pahar se face vinegreta, cu cuţitul de la mixer. Se pun conserva de anşoa, muştarul, căţelul de usturoi, zeama de lămâie şi se amestecă cu mixerul până se transformă într-o pastă. Uleiul se pune treptat, ca la maioneză, până se încorporează. Pe un platou se aranjează foile de salată, se pun roşiile, ardeiul şi fasolea. Cartofii se dau prin vinegretă şi se adaugă peste fasole. Deasupra se pune tonul scurs de apă şi pe margine se pun feliile de ou, ca în imagine. Se poate servi cu crutoane sau fără.