Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă salată orientală

Rețetă salată orientală

Submitted by on 10 January 2013articol citit de 1,171 ori | No Comment

Ingrediente
750 g cartofi
2 ouă
1 ceapă mică
15 măsline
2 linguri maioneză sau ulei
1 linguriţă oţet
sare, piper

Mod de preparare
Se fierb ouăle tari (se ţin 15 minute după ce apa a început sa fiarbă). Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe de aproximativ 3 cm. Se pun într-o cratiţă cu apă cât să-i acopere şi puţină sare. Se fierb cam 20 de minute. Se verifica dacă s-au fiert: furculiţa trebuie să intre uşor. După ce s-au fiert cartofii se scot din apă, se pun într-un castron şi se amestecă cu ouăle fierte şi tăiate bucăţele mici, ceapa tăiată fidea, măslinele tăiate in patru. Se adaugă maioneza sau uleiul, oțetul, piperul şi se amestecă până se încorporează. Dacă vreţi, se mai poate adăuga ulei sau maioneză. Se poate decora cu frunze de ceapă verde sau frunze de pătrunjel.

Informaţii
Dificultate: [medie]
Timp necesar:    30 minute
Porţii:    3-4

Comments are closed.