Rețetă ruladă de miel cu ierburi

Loading

reteta-rulada-cu-mielIngrediente

1,5 kg coaste dezosate de miel
1 legătura mare de rozmarin
1-2 crenguțe cimbru
4 crenguțe oregano
1 legătura mentă
500 ml ulei de măsline extravirgin
2 căpățâni de usturoi
500 g cartofi
1 metru ață de bumbac
sare şi piper

PREPARARE

1. Carnea se curăță şi se ajustează din cuțit pentru a putea sa o rulam egal. Verdețurile se toaca mărunt şi se amesteca cu jumătate din usturoiul zdrobit mărunt, cu sare şi piper şi cu ulei de măsline, astfel încât sa se obțină o pasta groasa de ierburi aromate.
2. Se freacă bine carnea pe o parte cu pasta obținuta, se rulează pentru a obține o rulada, se leagă cu așa din loc în loc, astfel încât rulada sa se țină bine şi sa fie de dimensiuni egale.
3. Se curăță cartofii şi se taie rondele, se face un pat de cartofi în tava, se asezonează totul cu sare şi piper, se stropesc cartofii cu puțin ulei de măsline şi se adaugă restul de usturoi zdrobit peste cartofi si se aşează rulada deasupra.
4. Se toarnă un pahar cu apa peste cartofi, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se dau la cuptorul încins la 200-220°C timp de o ora, apoi se da jos folia şi se mai lasă la cuptorul încins la 150°C pentru 2 ore.