Rețetă ruladă cu nuca de cocos

Loading

Ingrediente

Foaie
400 g biscuiţi
200 ml lapte
5 linguri zahăr
5 linguri cacao
Crema
1 pachet margarină (temperatura camerei)
100 g nucă de cocos
5 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Se pune laptele pe foc cu zahărul şi cacaoa să se dizolve, după care se lasă să se răcească. Puteţi sa puneţi mai puţin lapte şi după ce s-au dizolvat sa puneţi lapte rece. Sosul trebuie sa fie călduţ. Se dau biscuiţii prin maşina de biscuţi sau se fărâmiţează cu facăleţul. Se toarnă din sirop peste biscuiţi. Puneţi puţin câte puţin până se face o „cocă” bună de întins. Niciodată n-o sa puneţi aceiaşi cantitate de lapte dacă o să folosiţi tipuri diferite de biscuiţi. Se împarte aluatul în două părţi egale. Pe o pungă, sau folie de plastic se întinde coca. Se poate întinde cu mâna sau puteţi pune peste aluat o altă folie de plastic şi să o întindeţi cu făcaleţul. Daca nu folosiţi folie aluatul se va lipi de facăleţ (sucitor). Într-un castron se freacă margarina, zahărul şi nuca de cocos până se omogenizează. Se împarte crema în două şi se întinde uniform peste cele două foi de biscuiţi întinse. Se rulează având grijă sa nu prindeţi folia înăuntru. Se ţine la frigider o noapte să se întărească. Se taie a 2-a zi.
Informații: Timp necesar: 20 minute