Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă rulada cu gem

Reţetă rulada cu gem

Submitted by on 4 August 2010articol citit de 2,478 ori | No Comment
rulada-cu-gem

Dificultate: medie | Timp: 2 h

Ingrediente:
4 oua;
4 linguri zahar;
4 linguri faina;
4-5 linguri gem.

Mod de preparare: Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la final se incorporeaza si albusurile. Se toarna in tava captusita cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit circa 15 minute, aici trebuie foarte mare atentie, daca l-ati lasat prea mult in cuptor ati compromis rulada fiindca blatul va deveni casant si nu se va putea rula.eu am verificat-o cam la fiecare 3 minute, cand am vazut ca s-a rumenit foarte putin pe fund am scos-o. Se rastoarna cu fundul in sus pe un prosop umed (udat apoi stors bine de tot). Se unge suprafata cu gem (sa nu fie un strat foarte gros). Se ruleaza strans cu ajutorul prosopului si se da la rece.
Mentiuni: Se pune intr-o punga intepata la un capat glazura de ciocolata si se orneaza rulada. Dupa ce se intareste glazura se poate taia.

Comments are closed.