Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă raţă în cinci culori

Rețetă raţă în cinci culori

Submitted by on 31 October 2012articol citit de 1,574 ori | No Comment

rata-in-5-culori400 g piept de raţă
2 linguri sos de soia
2 lingură vin de orez
1 lingură rasă amidon
1 lingură ulei de susan
1 linguriţă rasă five spice
1 linguriţă zahăr brun
1 căţel de usturoi
3 linguri de ulei
1 linguriţă cu vârf de ghimbir pisat
1 mango; 250 g vinete
1 ceapă roșie
100 g mazăre congelată
1 morcov
garnitură de orez

Se taie pieptul de raţă în felii de 0,5 cm lăţime. Se pun feliile într-un castron împreună cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul, uleiul de susan şi condimentele. Se amestecă bine, se acoperă şi se lasă la marinat aproximativ o oră. Într-o tigaie se încinge o lingură de ulei şi se prăjeşte raţa 5 minute la foc mare. Când este gata se dă la o parte din tigaie şi se păstrează la cald. Se curăţă legumele si mango se taie in felii egale. Ceapa roşie se taie julienne. Se pune la încins restul de ulei în aceeaşi tigaie. Se pisează usturoiul şi ghimbirul, se pun în uleiul încins şi se amestecă 1 minut. Se adaugă apoi legumele şi se prăjesc aproximativ 5 minute. Se pune carnea şi feliile de mango; se mai amestecă înca 3 minute. Se serveşte cu garnitură de orez.

Comments are closed.