Rețetă pui cu sos curry

Loading

Ingrediente

750 g carne de pui
(un pui tăiat bucăţi)
1 ardei gras
1 ceapă
2 caţei de usturoi
2 dovlecei mici
(opţional)
1,5 linguriţe rase curry
2 linguriţe zeamă de lămâie
500 g roşii sau o cutie de 450 g cu roşii tăiate
0,5 linguriţe cimbru
sare, piper,
2-3 linguri de ulei
Mod de preparare

Se spală, se curăţă şi se taie mărunt ceapa, ardeiul, usturoiul. Într-o tigaie se pun la călit în cele doua linguri de ulei şi puţină apă ceapa, ardeiul, dovleceii şi usturoiul. Se lasă 10 minute la foc mic să se înmoaie. Se decojesc roşiile – se pun în apă clocotită 20-30 de secunde ca să se decojească mai uşor. Se taie în cubuleţe de mărimea unor zaruri. Se spală puiul şi se taie în 6-8 bucăţi, sau dacă aveţi carne dezosată puteţi sa o tăiaţi în cubuleţe cu latura de 3-4 cm. Se dă drumul la cuptor la foc mediu 350°F = 180°C. Peste legumele din tigaie se pune curry-ul, cimbrul şi roşiile tăiate cubuleţe (proaspete sau din conservă) .Se lasă să dea în clocot, apoi se dă la o parte. Într-o tava de 2 l se pune puiul peste care se toarnă sosul de legume. Se dă la cuptor aproximativ 45 de minute până se face puiul. Se verifică după 30 de minute dacă are sos suficient. Se poate servi pe un pat de orez fiert, simplu.