Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă pui cu ciuperci şi vin

Rețetă pui cu ciuperci şi vin

Submitted by on 4 May 2011articol citit de 1,314 ori | No Comment
pui-cu-ciuperci

Dificultate: Medie | Timp: 30 minute

2 buc. piept de pui

1 ceapă mare
1 lingură de făină
50 ml supă de vacă
200 ml vin de Marsala sau Lacrima lui Ovidiu
350 g ciuperci din conserva
ulei, sare, piper
paste – opţional
1 Puiul se spală, se curăţă, se taie în 4 bucăţi şi se bate cu ciocanul de şniţele. Ca să nu sară bucăţi de carne se poate înveli în folie de plastic şi astfel să-l bateţi. Se tăvăleşte prin făină. Se prăjeşte în puţin ulei sau unt până se rumeneşte pe ambele feţe. 2 Într-o tigaie se pune la călit în puţin ulei şi puţină apă ceapa. Se lasă până devine translucidă amestecând din când în când. Se adaugă ciupercile, se amestecă şi se mai lasă 5 minute. 3 Se pune supa şi vinul. Se mai lasă 5 – 10 minute până mai scade puţin. Daca aveţi paste: se pun pastele fierte şi scurse de apă în sos şi se amestecă, astfel ne mai fiind nevoie să lăsaţi sosul să scadă. Sugestii: Se pot folosi 500 g ciuperci proaspete în locul celor din conservă.

Comments are closed.