Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă prăjitură pentru cafea

Rețetă prăjitură pentru cafea

Submitted by on 10 August 2011articol citit de 1,689 ori | No Comment
prajitura-cafea

Dificultate: Medie | Timp: 70 minute

110 g margarină
175 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 ouă
250 ml smântână
250 g făină
1 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă praf de copt
85 g margarină
200 g zahăr maro (light brown sugar)
2 linguriţe de scorţişoară
1 cană de 250 ml cu nuci tăiate bucăţele

Se amestecă primele 3 ingrediente, într-un castron. Se adaugă ouăle şi se amestecă cu mixerul încă 3 minute sau mai mult. Se adaugă şi smântâna şi se amestecă pană se încorporează. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Se dă drumul la cuptor la 174°C (350°F). Într-un alt castron se amestecă bine cele 80 de grame de margarină cu zahărul maro şi scorţişoara. Se adaugă nucile tăiate bucăţele. Aveţi nevoie de o formă de chec lungă sau o formă ca cea din imagine cu diametrul de 10”. Se unge bine cu grăsime. Se pune jumătate din aluat, apoi jumătate din amestecul cu nucă, cealaltă jumătate de aluat peste care se pune amestecul cu nuca rămas. Se dă la cuptor aproximativ 40 de minute. După ce s-a scos din cuptor se lasă 10 minute să se răcorească şi se scoate din formă. Se lasă să se răcească.

Comments are closed.