Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă prăjitură pentru cafea

Rețetă prăjitură pentru cafea

Submitted by on 9 March 2011articol citit de 2,234 ori | One Comment
aluat-prajitura

Dificultate: Medie Timp: 70 minute

110g margarină; 175g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 ouă; 250 g făină
250 ml smântână
1 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă praf de copt
85 g margarină
200 g zahăr brun
2 linguriţe de scorţişoară
1 cană de 250 ml cu nuci tăiate bucăţele

1 Se amestecă primele 3 ingrediente, într-un castron. Se adaugă ouăle şi se amestecă cu mixerul încă 3 minute sau mai mult. Se adaugă şi smântâna şi se amestecă pană se încorporează. 2 Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Se dă drumul la cuptor la 174°C. 3 Într-un alt castron se amestecă bine cele 80 de grame de margarină cu zahărul maro şi scorţişoară. Se adaugă nucile tăiate bucăţele. 4 Aveţi nevoie de o formă de chec lungă sau o formă ca cea din imagine cu diametrul de 10”. Se unge bine cu grăsime. Se pune jumătate din aluat, apoi jumătate din amestecul cu nucă, cealaltă jumătate de aluat peste care se pune amestecul cu nuca rămas. Se dă la cuptor aproximativ 40 de minute. După ce s-a scos din cuptor se lasă 10 minute să se răcorească.

One Comment »