Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Reţetă prajitura cu mere si smantana

Reţetă prajitura cu mere si smantana

Submitted by on 25 August 2010articol citit de 4,436 ori | No Comment
prajitura-cu-mere-si-smantana

Dificultate: medie | Durata: 1 h 30 min

Ingrediente:

2 cani faina
1/2 cana unt, moale
2 cani zahar brun, cubulete
1 cana alune de padure, maruntite
2 lingurite scortisoara macinata
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 cana smantana
1 lingurita esenta de vanilie
1 ou, batut
2 cani mere curatate de coaja si taiate fin
frisca sau inghetata, dupa preferinte

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Intr-un bol mare, se amesteca faina, untul si zaharul brun. Cu ajutorul unui mixer setat pe viteza mica, se amesteca bine, pana cand se obtine o compozitie crocanta. Adauga alunele taiate marunt. Toarna uniform 2 3/4 cani din compozitie intr-o tava de copt de 33×23 cm. Incorporeaza in compozitia ramasa scortisoara, bicarbonatul de sodiu, sarea, smantana, esenta de vanilie si oul batut. Amesteca totul foarte bine, cu ajutorul mixerului. Adauga merele taiate fin. Se toarna compozitia de mere peste stratul crocant din tava, avand grija sa formeze un strat uniform. Lasa prajitura la copt timp de 25-30 de minute. Taie prajitura in felii patrate si serveste-le ornate cu frisca sau inghetata, in functie de preferinte.
Mentiuni: Se poate servi atat rece, cat si calda.

Comments are closed.