Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă prăjitură cu fructe si bezea

Rețetă prăjitură cu fructe si bezea

Submitted by on 1 December 2010articol citit de 9,693 ori | 2 Comments
reteta-prajitura-fructe-bezea

Dificultate: medie | Timp: 1 h

Pentru blat: 4 galbenusuri;
4 linguri cu varf de zahar tos;
1/2 pahar ulei;
1 pahar mic de iaurt sau lapte batut;
sare, un praf bicarbonat;
faina cat sa iasa un aluat de consistenta smantanii.
Pentru umplutura: 8 mere mijlocii;
2-3 linguri ulei de masline;
1 lingurita scortisoara macinata;
1 lingurita zahar brun.
Pentru bezea: 4 albusuri;
6 linguri de zahar;
coaja si zeama de la o lamaie;
putin rom sau coniac.

Mod de preparare: Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar pina devin o spuma. Se aduga uleiul, iaurtul si 3 linguri apa si se continua amestecarea. La final se aduga faina si bicarbonatul. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu merele care au fost in prealabil calite cu ulei, zahar brun (sau miere) si scortisoara. Se introduce tava la cuptor si se prepara bezeaua. Albusurile se bat foarte, foarte bine cu putin coniac, zahar, coaja si zeama de lamaie deasupra unui vas cu apa calda. Cind prajitura este coapta se aseaza peste ea bezeaua si se mai introduce putin la cuptor.
Mentiuni: Se pot inlocui cu fructe dorite

2 Comments »

  • niko says:

    Buna ziua.
    Reteta prajiturii si fotografia atasata sunt copiate de pe blogul meu. Nu vad niciunde notata sursa informatiilor. Chiar sunteti verticali?

  • george says:

    merele nu se calesc cu ulei niciodata si nicidecum cu miere. mierea se adauga la final pe produsul caldut sau rece. in locul uleiului folosim unt, sau calite la foc mic cu zahar si scortisoara pt a deveni caramelizate. succes