Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă prăjitură cu foi şi cremă de cacao

Rețetă prăjitură cu foi şi cremă de cacao

Submitted by on 16 February 2011articol citit de 6,384 ori | One Comment
prajitura-cacao

Dificultate: medie | Timp: 60 minute

Cocă: 500 g făină
200 g zahăr
150 g unt sau margarină
4 gălbenuşuri
1 linguriţă praf de copt
3-4 linguri de lapte călduţ
Crema: 100 g unt
150 g zahăr pudră
2 linguri cacao; 100 ml lapte
1 lingură rom; 2-3 linguri gem
Glazură: 4 albuşuri
200 g zahăr
25 g ciocolată rasă pt decor

1 Se amestecă într-un vas margarina cu făina (sau în robotul de bucătărie) se adaugă zahărul se amestecă. Se pun gălbenuşurile apoi laptele călduţ şi se frământă până când coca capătă consistenţa dorită şi nu se lipeşte de mâini. Se dă drumul la cuptor să se încălzească-foc mediu, 175°C. 2 Se împarte coca în 3 părţi egale din care se vor face 3 foi. Foile se rulează pe merdenea pentru a uşura manevrarea. Se coc pe fundul tăvii, pe hârtie de copt. Durata aproximativă este de 7-10 minute pentru fiecare foaie. 3 O foaie se rupe în bucăţele mici şi se înmoaie în lapte . Zahărul se freacă cu margarina, cacaoa şi romul. Foaia înmuiată se adaugă şi se amestecă până se uniformizează şi devine cremoasă. 4 În tava în care se va monta prăjitura se pune prima foaie. Se unge cu gem apoi se pune crema şi ultima foaie. 5 Se bat albuşurile spumă tare, apoi se pune zahărul în ploaie amestecând continuu cu mixerul sau telul. Se pun la bain-marie amestecând să nu se lipească de fund până se întăreşte şi capătă consistenţa unei bezele. 6 Se pune peste prăjitură bezeaua şi se rade ciocolata. Se dă la rece şi se taie a doua zi.

One Comment »

  • dk says:

    Ma indoiesc de veridicitatea pozei… Am facut aceasta prajitura, iar ingredientele specificate nu duc la rezultatul afisat.