Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă pizza cu șuncă și cașcaval

Rețetă pizza cu șuncă și cașcaval

Submitted by on 20 February 2013articol citit de 2,063 ori | No Comment

Ingrediente
pentru o tavă de aragaz
Cocă
1 cană apă călduță
2 căni făină
1 cubuleţ de drojdie
1 vârf de cuţit cu sare
Umplutură
150g şuncă
50g bacon
150 mozzarela sau caşcaval
25g brânză telemea
100 ml sos de roşii
1 cutie mică de ciuperci
10 măsline
2 ouă
1 roşie
1 ardei
piper, oregano

Mod de preparare
Se pune apa călduţă şi se dizolvă drojdia şi sarea. Se adaugă 1,5 căni de făină, se amestecă, iar restul de făină se pune puţin câte puţin până când coca nu se mai lipeşte de mâini. Se pune undeva sus (pe dulapul suspendat), la căldură, să crească cam 60–90 minute. Se taie şunca, ciupercile, măslinele, roşia, ardeiul. Se pot amesteca cu ouăle bătute, sau se pot pune întregi deasupra. Când coca este gata se întinde cu mâinile date prin făină (sau pe planşeta dacă vreţi) şi se pune în tava dată numai cu ulei. Se unge coca cu sos de roşii amestecat cu piper şi oregano (dacă e acrişor adăugaţi puţin zahar) apoi se pun ciupercile, şunca, măslinele, brânza. Se rade caşcavalul şi se ornează cu roşie şi ardei tăiate felii. Se dă la cuptor la foc mediu 25–35 de minute.

Comments are closed.