Rețetă pateuri cu şuncă şi parmezan

Loading

pateuri-cu-branzaINGREDIENTE
Pentru aluat
300 g făină
200 g unt
sare
6 linguri apă
2 linguri oţet
Pentru umplutură
150 g şuncă presată
150 g parmezan ras
30 g miez de seminţe de floarea soarelui
20 g susan
1 ou

PREPARARE
1. Se taie untul cubuleţe şi se pune într-un castron. Se adaugă făina, apa rece cu un praf de sare şi oţetul şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece câteva ore sau de seara până dimineaţa.
2. Pe o planşetă presărată cu puţină făină se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară, groasă de 1 cm. Se unge cu albuş de ou bătut spumă, se presară şuncă tăiată cubuleţe şi parmezan. Se rulează şi se taie felii groase de aproximativ 1,5 cm, care se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se ung apoi cu gălbenuş şi se presară cu miez de seminţe şi susan.
3. Se coc în cuptorul bine încins, aproximativ 20 minute.